Božo Skoko napravio plan spajanja Tjednika i HRK-a i to besplatno? U Gradu kažu, bit će otpuštanja, ali i zapošljavanja

Karlovački tjednik postaje dio HRK-a

Plan funkcioniranja pripojenih karlovačkih gradskih medija najvjerojatnije je napravio Božo Skoko, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i jedan od osnivača Millenium promocije, agencije za odnose s javnošću, Karlovčanima poznate kao tvrtke kojoj je Grad 2010. godine, za nešto manje od 300.000 kuna, povjerio posao brendiranja Karlovca.

Da se to zaključiti iz šturog odgovora Gradske uprave, koja je na naša pitanja o budućnosti Hrvatskog radio Karlovca, kao medija kojem će biti pripojen i Karlovački tjednik, odgovorila da je gradonačelnika savjetovao stručnjak za odnose s javnošću i to besplatno.

Naime, neposredno nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je donesena odluka o pripajanju Tjednika Radiju, a gradonačelnik Damir Jelić rekao da su šemu, “od koje tko god bude vodio tvrtku neće moći daleko pobjeći”, izradili stručnjaci za medije i odnose s javnošću s Fakulteta političkih znanosti, zatražili smo dodatna pojašnjenja o tome tko je izradio program, tvrtka ili pojedinac i naravno, koliko je za to Grad platio.

– Nakon dugo diskutiranja i promišljanja, pripajanje medija pokazalo se jedinom mogućnošću opstanka oba medija. Tu viziju postavio je gradonačelnik uz apsolutnu podršku svih koalicijskih partnera, a odgovornost za provedbu programskih detalja preuzet će menadžment nove tvrtke. Radi se o uvaženom hrvatskom stručnjaku za odnose s javnošću koji je savjetovao na prijateljskoj razini i za što nisu utrošena financijska sredstva, odgovorila nam je glasnogovornica Katarina Matasić.

Na toj istoj sjednici, prije tjedan dana, gradonačelnik je, pokazujući budući ustroj medija, rekao i da će biti otpuštanja, ali i zapošljavanja. Ponovili su to i iz Gradske uprave, odgovarajući nam na pitanja “hoće li biti otpuštanja djelatnika i ako hoće, u kolikom broju? Hoće li se to odnositi na administrativno, tehničko osoblje ili novinare?”

– O tim detaljima odgovornost će snositi novi menadžment, prije svega direktor. Međutim, sigurno će doći i do zapošljavanja i do otpuštanja, poručila je Matasić.

A o tim i svim ostalim detaljima, sigurno je, i bez našeg pitanja, “javnost će saznati na vrijeme”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest