Kiša sinoć, napokon, dozvolila Riječno kino – na Foginovo došao gospodin Banks

Sinoć se ipak ostvarila ona izreka – treća sreća. Naime, iz trećeg pokušaja, oba puta ometeni zbog kiše, organizatori Riječnog kina uz Karlovačko – poduzeće Turbing d.o.o. i Kinoklub Karlovac uspjeli su sinoć prikazati film Kako je spašen gospodin Banks s Emmom Thompson i Tomom Hanksom u glavnim ulogama u kojem su gledatelji mogli otkriti kako je nastala priča o Mary Poppins. Večer je bila prilično hladna, a vremenska prognoza neizvjesna tako da 300tinjak filmofila na Foginovom sinoć puno znači. Uoči filma organiziran je bio i turnir u PlayStationu gdje je nagradu, pivski poklon paket Karlovačke pivovare, generalnog pokrovitelja Riječnog kina osvojio Željko Klobučar.

Današnja večer rezervirana je pak za dvostruku poslasticu – očekuju nas dva filma u jednoj večeri – Nimfomanka 1 i 2 Larsa von Triera u 21.30 i u ponoć. Ponočne projekcije su se posljednje dvije godine pokazale iznimno uspješnima, pa vjerujemo da ni ove neće biti iznimka. Novi film genijalnog i kontroverznog danskog autora, podijeljen u dva dijela, propituje teme ‘ekscesnog’ seksualnog ponašanja. Divlja i poetična priča o erotskom putovanju glavne junakinje nimfomanke Joe, od njezina rođenja do 50. godine, ispričana u prvom licu. Jedne zimske večeri šarmantni neženja Seligman pronalazi pretučenu Joe i odnosi ju u svoj dom, gdje ju prilikom liječenja rana ispituje o njezinoj prošlosti. Pažljivo sluša dok mu Joe u sljedećih 8 poglavlja pripovijeda razgranatu i raznoliku priču svog života, uz mnogo asocijacija i usputnih događaja. Uoči filma, u 20 sati održat će se filmski kviz Osmi putnik, prema originalnom konceptu Dražena Cukine, za kojeg se prijave još danas ujutro primaju u inbox FB stranice Riječnog kina uz Karlovačko.

Posljednji dan ovog produženog filmskog tjedna, sutra, bit će u Dugoj Resi, na Gradskom kupalištu na Mrežnici gdje se prikazuje film – Ćefuri Raus, a kao uvertira filmskoj večeri, u 18 sati održat će se Utrka na luftićima. Podsjećamo, navedeni film je sinoć trebao biti prikazan na Foginovom, no zbog vremenskih neprilika ustupio je mjesto priči o gospodinu Banksu.

– Ovog puta pozivamo sve karlovačke filmofile da nam se pridruže na sutrašnjoj projekciji u Dugoj Resi, pozvali su organizatori.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest