Hrvatska olimpijska delegacija mladih otputovala u Nandžing, a s njima i dugoreški strijelac Borna Petanjek

Hrvatska olimpijska delegacija mladih otputovala je 11. kolovoza 2014. godine iz zagrebačke zračne luke na 2. Olimpijske igre mladih (OIM) koje se održavaju od 16. do 28. kolovoza u kineskom gradu Nandžingu. Među mladim olimpijcima je i dugoreški strijelaca Borna Petanjek.

U dvanaest dana natjecanja 24 hrvatskih sportašica i sportaša nastupit će u trinaest sportova – Eva Mustafić u atletici, Luka Prtenjača, Luka Plantić i Toni Filipi u boksu, Maja Pavlinić u badmintonu, Jakov Vlahek u gimnastici, Pavle Živanović i Karla Šavar u jedrenju, Brigita Matić i Lovro Kovač u judu, Petar Fileš u mačevanju, Sven Arnar Seamundsson, Nikola Obrovac i Ema Šarar u plivanju, Borna Petanjek i Ivana Babić u streljaštvu, Tomislav Pucar i Lea Rakovac u stolnom tenisu, Ivana Babić i Matea Jelić u taekwondou, Nino Serdarušić u tenisu te Bernard Samardžić, Ivo Bonacin i Marina Kaić u veslanju.

Program OIM uključuje svih 29 sportova s programa olimpijskih igara, a pokazni sportovi u Nandžingu bit će sportsko penjanje, koturaljkanje, skateboarding i wushu.

Svečanost otvaranja održat će se 16. kolovoza u Olimpijskom sportskom centru u Nandžingu, a već 17. kolovoza naši će se mladi olimpijci natjecati u plivanju, gimnastici, stolnom tenisu, veslanju, tenisu i badmintonu.

 HOO/ Manuela Sentđerđi Čorković

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest