Pripreme za Dane piva u finišu: I Karlovačka pivovara najavila niz noviteta, novo pivo, degustacije…

Povorkom od Trga Bana Jelačića koja će prema ŠRC-u Korana krenuti točno u 19 sati, sutra započinju tradicionalni, 28. po redu Karlovački dani piva. Glazbeni program je već odavno poznat, dok organizatori iz tvrtke FEST koja je dobila petogodišnju koncesiju za organiziranje Dana piva, smatraju da će njihov “novi koncept” polučiti uspjeh.

Iako izgleda kako se novi koncept neće razlikovati previše od dosadašnjih, treba tek vidjeti hoće li sve ukomponirano funkcionirati bolje i dati novu dimenziju karlovačkoj pivarijadi.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Branka Slaveska uvjerena je da Dani piva mogu prerasti u veći regionalni događaj, te da će do 2020. godine postati možda i najveća pivska manifestacija u regiji. Što je Pivovara pripremila za posjetitelje saznali smo danas, a noviteta ima podosta.

Naime, Karlovčani će moći kušati i svježe nepasterizirano pivo koje će se direktno iz Karlovačke pivovare dopremiti na ŠRC u šest spremnika od po 500 litara. Građanima će biti predstavljeno i novo Karlovačko Royal pivo, spravljeno po njemačkom zakonu od čistoći piva samo od četiri sastojka – vode, ječmenog slada, kvasca i hmelja, dok će se uz već poznate marke piva iz grupacije Heineken po prvi puta na Danima piva točiti i poljske Zywiec Porter i Warka, Skopsko iz Makedonije, Zaječarsko pivo iz Srbije, Newcastle Brown iz Velike Britanije, Krušovce Imperial iz Češke, te irski Murhphey’s.

Zanimljivo, tehnolozi Karlovačke pivovare napravili su i posebno “domaće” KIDAM pivo koje je napravljeno na način malih kućnih pivovara. Ime je dobilo po početnim slovima imena tehnologa koji su ga spravili – Kristijanu, Ivanu, Danijelu, Antoniu i Mislavu. Pivovara će predstaviti i pivsku kuharicu, nastavlja se program narukvica za odgovorno konzumiranje “Ja sam 18+”. Organiziran je besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese, dok će na poprištu Dana piva biti i Karlovačko zelene patrole koje će prikupljati reciklirane praznih čaše – za 10 komada moći će se dobiti jedno besplatno pivo.

Preporučena cijena za Karlovačko svijetlo od 0,5 litara je 11 kuna

Organizatori su ugostiteljima preporučili cijenu od 11 kuna za pola litre Karlovačkog dok ćemo tek sutra vidjeti hoće li se većina toga pridržavati, te kakve će biti cijene ostalih vrsta piva. Preporučena cijena je, naime, ista kao i prošle godine.

Za posjetitelje će se održavati i edukativne pivske degustacije – od 25. do 28. kolovoza od 16 do 16,30 te od 17 do 17,30 sati, Dan otvorenih vrata Karlovačke pivovare je 25. kolovoza od 15 do 18 sati, dok će se 28. kolovoza degustirati KIDAM pivo.

Sve Karlovčane, ali i građane Karlovačke županije i ostalih županija, kao i susjedne BiH i Slovenije na pivo je pozvao i gradonačelnik Damir Jelić. Uvjeren je kako će 28. Dani piva biti najbolji do sada, upravo zato jer se godinama radilo na osmišljavanju “dugoročne” koncepcije, kaže, a sad je to i napravljeno. Njemu su to, dodaje, u organizatorskom smislu već 10. Dani piva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest