Dobra volja i malo boje: Stanari štedjeli i od oronule zgrade iz 50-ih dobili jednu od ljepših u gradu

Novo ruho oronule zgrade

Zgrada u Smičiklasovoj izgrađena još 50-ih godina prošlog stoljeća obnovom fasade dobila je posve novo ruho i tako postala jedna od ljepših u Karlovcu, čak i od puno novijih zdanja koje su niknule proteklih godina.

Stanari, odnosno suvlasnici, uspjeli su se usaglasiti unatoč tome što zgrada ima dva upravitelja. To im nije bio problem, dapače, odlučili su staru oronulu i dotrajalu fasadu koja ja na nekim mjestima i u potpunosti otpala zamijeniti novom i to onom s toplinskom ovojnicom kako bi poboljšali energetsku učinkovitost zgrade. Pritom su godinama štedjeli.

Od Inkasatora, upravitelja polovice zgrade (s tamnijom fasadom bliže cesti), saznajemo daje vrijednost njihovog dijela radova 177 tisuća kuna, te da je investicija većinom pokrivena iz akumuliranih sredstava pričuve.

– Uz novu energetski učinkovitu fasadu promijenjena je stubišna stolarija i ulazna vrata. U bližoj budućnosti je plan staviti i energetski učinkovitu fasadu na treću stranu zgrade, obzirom sada vlasnici/suvlasnici nisu imali dovoljna financijska sredstva. Plan im je i dalje štedjeti kroz pričuvu kako bi u skorije vrijeme mogli do kraja završiti obnovu fasadu, ispričala je za KAportal glasnogovornica Inkasatora Andreja Barberić.

Dodaje da je ovo uz Sarajevsku još jedan hvalevrijedan primjer svijesti, suradnje i dobrih odnosa samih suvlasnika/vlasnika te pokazatelj da su uz malo volje, truda, razumijevanja i strpljenja, ponekad kako se čini nemoguće stvari, ipak moguće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest