Karlovčani na Danima piva probali “interno” pivo djelatnika Pivovare – utisci pozitivni no neće na tržište

Karlovčani vole pivo, ali naravno ima i onih koji ga znaju
napraviti. Zaposlenici Karlovačke pivovare, Kristijan Majerle,
Daniel Verbanac, Ivan Štaba, Antonio Borko, te Mislav Žižanović
napravili su KIDAM pivo od istih sastojaka od kojih se sastoji
popularno Karlovačko, ali na svoj način, poput “homebrewera” koji
pivo kuhaju u svojim malim kućnim pivovarama.

Danas je to, KIDAM pivo naslovljeno po prvim slovima imena
njegovih tvoraca predstavljeno na Danima piva i sudeći po
priličnoj gužvi koja se stvorila i odobravanju degustatora, ovo
bi pivo moglo dobiti i šire tržište od onog internog, između
zaposlenika Karlovačke pivovare.

Pivo je, naime, nastalo u okviru internog programa We Love Beer
Karlovačke pivovare kojem je cilj edukacija i informiranje
zaposlenika o pivu, njegovoj povijesti, proizvodnji, raznolikosti
i slično. Autori KIDAM piva prošli su tu edukaciju te stvorili
pivo izražene punoće okusa s naglašenom gorčinom hmelja, slatkim
okusom zaostalog ekstrakta,te nešto jačim postotkom alkohola u
odnosu na Karlovačko. Ima 6 posto alkohola i karakterističnu
crvenkasto – karamelnu boju.

Brojni Karlovčani danas su sa zadovoljstvom degustirali ovo pivo,
no ono nažalost neće biti dostupno široj populaciji. To je, kažu
u Pivovari, pivo napravljeno isključivo za interne potrebe i neće
se prodavati.

Kako je danas bilo na degustaciji pogledajte u foto galeriji
KAportala…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest