Županija s 12,5 posto sufinancira prijevoz srednjoškolaca, 300 tisuća kuna za elementarne nepogode

U Uredu župana održan je sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Karlovačke županije na temu prijevoza učenika srednjih škola, a temeljem Odluke Vlade RH o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2014. godine. Sastanku su nazočili župan Ivan Vučić sa zamjenicima Josipom Šafarom i Ivanom Banjavčićem te resorni pročelnik Željko Šančić.

Dogovoreno je da će Karlovačka županija sufinancirati troškove međumjesnog javnog linijskog prijevoza učenicima srednjih škola na području Karlovačke županije koji imaju adresu prebivališta/boravišta na području Karlovačke županije u iznosu od 12,5 % od limita koji je utvrdila Vlada RH u spomenutoj Odluci, a župan je sugerirao gradonačelnicima i načelnicima da se i oni aktivno uključe odnosno osiguraju minimalno 12,5 %, što je na sastanku većina i podržala. Time se Karlovačka županija među prvima aktivno uključila u provođenje spomenute Odluke i osigurala svojim učenicima i njihovim roditeljima veliku pomoć u smanjenju troškova prijevoza učenika srednjih škola.

Ujedno je u sklopu sastanka župan Ivan Vučić sa zamjenicima Josipom Šafarom i Ivanom Banjavčićem, priopćio gradonačelnicima i načelnicima da će jedinicama lokalne samouprave kod kojih je proglašena elementarna nepogoda biti doznačena dio potpore u okviru vlastitih mogućnosti. Predviđeni iznos koji će Županija sufinancirati je 300.000,00 kuna, a isto je osigurano u Proračunu Karlovačke županije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest