Provedeno pripajanje Tjednika Radio Karlovcu – na redu spajanje redakcija, otkazi za šest djelatnika

Ulaz u redakciju HRK-a

Od 25. kolovoza, kad je na Trgovačkom sudu u Karlovcu donešen akt o pripajanju Hrvatskom radio Karlovcu, Karlovački tjednik kao zasebna tvrtka više ne postoji. Time je i jedanaest djelatnika Karlovačkog tjednika odjavljeno za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, dok su im dan kasnije staž i osiguranje nastavljeni, ali kao djelatnika HRK-a.

No, nažalost, zamisao gradske uprave da se dva gradska medija objedine u jednu tvrtku i provede neophodno restrukturiranje, za neke ne donosi nove “radne pobjede”, već borbu da egzistenciju potraže negdje drugdje.

Otkazi za šest djelatnika

Kako saznajemo od direktora HRK-a Miše Milovanovića, smanjivat će se broj zaposlenih i to za šest ljudi. Tako će od kraja isteka svih otkaznih rokova, koji ovisno o stažu iznose od jednog do četiri mjeseca, od Nove godine objedinjeni Radio i Tjednik raditi s ukupno 14 zaposlenih. Iz Tjednika je za otkaze predodređeno četiri djelatnika, po jedan na radnom mjestu novinara, u administraciji, foto službi, te grafičkoj službi, dok će Radio ostati bez dva tehničara. Po kolektivnom ugovoru svi djelatnici će dobiti otpremnine, no vjerojatno više nego skromne.

– U svakom slučaju trebat će prihvatiti novu sistematizaciju po kojoj će 14 ljudi raditi na poslovima u radijskom programu, te produkciji i proizvodnji novina. U prvoj fazi, Tjednik će se i dalje stvarati na adresi u Križanićevoj ulici, u prostoru u kojem se redakcija nalazi u najmu, rekao nam je Milovanović.

Radi ušteda, koji su i bili jedan od razloga “utapanja” jedne gradske tvrtke u drugu, ne bi trebalo čekati predugo da svi počnu raditi na jednoj adresi u Vraniczanyevoj ulici, u redakciji Radio Karlovca.

Čeka ih puno posla

Kako će Radio Karlovac i Karlovački tjednik funkcionirati zajedno treba tek vidjeti, no ovaj bi potez, nadaju se njegovi zagovaratelji iz gradske uprave, uz uštede trebao imati i sinergijski učinak.

Pred članovima redakcije u svakom je slučaju ogroman posao, od stvaranja tiskovine i radijskog programa, prilagodbe novinara, rad na dva portala…

– Svi će raditi sve, posebno će puno posla imati novinari koji moraju biti i osposobljeni rad u produkciji radijskog programa, montaži. Neće biti “duplanja” ekipa na terenu, tako da je pred nama puno posla, rekao je Milovanović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest