Mekušje ponovo postaje otok: Rijeke stagniraju dva sata, vojska pomaže – no sutra se očekuje novi vodeni val

Rijeke Kupa i Korana zadnjih dva sata stagniraju no kiša i dalje pada i tijekom sutrašnjeg dana očekuje se novi vodeni val. Iz pravca Rakovca više se automobilom gotovo i ne može preko Mekušanskog Polja jer voda i dalje prodire na cestu, dok je u ovo karlovačko naselje poslijepodne upućeno i stotinjak pripadnika Hrvatske vojske koji pripremaju zečje nasipe i bore se na prvoj crti obrane kuća od nove poplave.

Tijekom poslijepodneva Mekušje je posjetio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je kazao da je situacija u Karlovcu pod kontrolom, no da će s velikom količinom oborina biti problema sve dok se ne riješi sustav od oko 25 kilometara nasipa koji bi koštao čak oko 400 milijuna kuna.

– Došlo je do velike količine oborina u cijeloj zemlji a tako i na karlovačkom području. Sad očekujemo stagnaciju vodostaja i opadanje, ali s obzirom da je kiša ponovo počela padati, sutra bi moglo doći do novog porasta rijeka koje ponovo mogu priprijetiti gradu Karlovcu, rekao je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda.

Danas je u Mekušansko polje došao i gradonačelnik Damir Jelić koji je rekao da se prati situacija i da će se učiniti sve da se sustav obrane od poplava grada Karlovca što prije završi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest