Rukometaši Karlovca sezonu otvaraju domaćim ogledom s Goricom

Otprilike mjesec dana pripremali su se rukometaši Karlovca za ovogodišnju premijerligašku sezonu. Tijekom priprema odigrali su i četiri prijateljske – trening utakmice. Jednu su dobili, a tri izgubili. Trener Dinko Đanković je unatoč tomu zadovoljan igrom pomlađene momčadi u kojoj, kako trenutno stvari stoje, više neće igrati iskusni Požega, Marko Štrucelj i Batinić, a u momčad se vratio Markov mlađi brat Dino Štrucelj, te s optimizmom gleda na predstojeću prvenstvenu sezonu.

Za razliku od Batinića i Štrucelja koji su se izjasnili da više ne bi igrali, Požega ništa nije o tome rekao. Međutim, itekako bi ga radio imao u momčadi ali ja na to ne mogu utjecati jer nije u mojoj ingerenciji. Ja sam samo trener – kaže trener Đanković i nastavlja – Imamo daleko najmlađu momčad u Premijer ligi. Stoga nam je ostanak u društvu najboljih hrvatskih rukometnih klubova prioritet i kristalno nam je jasno da nam neće biti nimalo lako to ostvariti ali ja sam, kao i svi moji igrači, optimist te se nadam ostvarenju planiranoga.

U momčadi je, dakle, nekolicina igrača koji su skočili iz nižih liga u Premijer ligu i trebat će im vremena da se adaptiraju. No, bez obzira na sve nedaće, u klubu ipak očekuju bodove u sutrašnjem domaćem dvoboju s Goricom.

Prvo da pozovemo sve navijače jer, ako nam do sada nisu bili toliko potrebni, sutra su nam jako potrebni. Da se napuni ta dvorana, da nam daju podršku koja nam je jako bitna. Borbeni smo, ići ćemo na glavu i iskreno se nadamo pobjedi… Mislim da bi mogli ostati u ligi i da će, bez obzira na našu mladost i neiskustvo, svi imati problema s nama – slažu se vratari Denis Karić i Luka Prezelj koji su nazočili konferenciji za novinare koja je održana u petak.

Dakle, Karlovac u subotu u dvorani kraj Korane (19 sati) dočekuje Goricu, po svemu sudeći protivnika “po mjeri”. To više nije prijateljska utakmica već pravi test na startu duge i iscrpljujuće sezone protiv suparnika koji je svakako savladiv. Naime, s Goričanima su Karlovčani bez pet prvotimaca odigrali prijateljski susret u Velikoj Gorici i poraženi su s tijesnih 25:23 pa se može reći kako će ovaj susret biti odlična prigoda za prve prvenstvene bodove odmah na startu i stjecanje vrlo bitnog samopouzdanja. Za taj je susret štampano 500 ulaznica pa se očekuje pomoć i s tribina.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest