Zemlja se otvorila na Gazi – kao posljedica poplave urušio se kolektor i propao asfalt u širini od deset metara

Rupa širine čak od deset metara otvorila se večeras u karlovačkom naselju Gaza, u Ulici Struga. Radi se o urušavanju koje je posljedica poplave i rada podzemnih voda.

Na mjesto gdje se otvorila rupa u koju bi mogao bez problema stati automobil a možda i kamiončić pristigla je ekipa Vodovoda i kanalizacije koji je provjerila o čemu se radi, te da se što prije sanira opasni procjep.

– Uslijed poplave je došlo do urušavanja kolektora Gaza na križanju ulice Struga i ulice Gaza. Radi se o bivšem kolektoru koji danas ima funkciju retencije, zatvoren je prema Kupi te nema opasnosti od ulaska rijeke u sustav, kažu u Vodovodu.

Urušavanjem kolektora došlo je do puknuća tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda profila 350 mm. Djelatnici Vodovoda i kanalizacije zatvorili su navedeno mjesto te preusmjerili vodoopskrbnu mrežu tako da nije ugrožena opskrba pitkom vodom u gradu Karlovcu.

– Zbog promjene smjera vode u sustavu moguća su zamućenja vode, ali naši djelatnici na terenu provode ispiranje vodoopskrbnih cjevovoda kako bi i taj problem riješili. Kontinuirano se provodi analiza vode na području grada Karlovca te je voda zdravstveno ispravna.  Treba napomenuti kako je kod prošle velike poplave u Karlovcu, u veljači 2014.g., došlo do puknuća kanalizacijskih kolektora na 8 lokacija u gradu Karlovcu, tako da u narednim danima možemo očekivati nova puknuća sustava odvodnje, kažu još u Vodovodu.

Kako saznajemo, osim na Gazi u nekoliko dijelova grada ima problema s vodoopskrbom. U nekoliko zgrada na Rakovcu je izuzetno slab pritisak vode u cijevima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest