Štake, invalidska kolica ili medicinski krevet na posudbu – u Karlovcu se otvara posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala

Medicinske krevete, invalidska kolica, sjedalice, štake, toaletne stolice… ta i ostala medicinska i ortopedska pomagala koja trebaju stanovnicima Karlovačke županije, ponajprije bolesnicima u terminalnoj fazi bolesti, moći će se posuditi u prvoj posudionici medicinskih i ortopedskih pomagala.

Najavila je to županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Višnja Jović, odgovarajući na pitanje županijskom vijećniku Juraju Škrtiću (HSP). Posudionica će biti u Karlovcu, na Baniji 8, a njeno otvaranje u skladu je sa Strateškim planom razvoja palijativne skrbi u RH.

Rad će koordinirati Ustanova za zdravstvenu njegu u kući, gdje će Karlovčani i moći donijeti pomagala koja ne koriste.

– Do sada smo od sponzora nabavili dio ovakvih pomagala, a tijekom rujna i listopada organizirat ćemo akciju prikupljanja pomagala od fizičkih osoba, koja ih imaju, a ne trebaju im i žele nekome pomoći. U Karlovcu će se prikupljati u prostorijama Ustanove, a u ostalim gradovima i Vojniću u prostorijama društava Crvenog križa, kazala je Jović, napomenuvši da se i na ovaj način želi olakšati i poboljšati kvaliteta života bolesnika.

Posudionica će proraditi početkom prosinca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest