Nakon tri i pol godine još nije gotova istraga u “Aferi Daimler” – ŽDO spis vratilo Županijskom sudu u postupak

Čak tri i pol godine traje istraga na Županijskom sudu u Karlovcu u “Aferi Daimler”, a kako bi se razjasnilo ima li elemenata za podizanje optužnice protiv karlovačkih industrijalaca Marka Vukovića i Ivana Žabčića, te njihovog konzultanta Tomice Godeca. Istražuju se navodna zlouporaba položaja i ovlasti i “pranje novca” preko tvrtke IM Metal, te jesu li protupravno stekli skoro milijun eura.

Po pisanju Jutarnjeg lista, istraga koja vjerojatno obara i novi rekord hrvatskog pravosuđa još nije gotova. Tri i pol godine prikupljali su se dokazi, ispitivali svjedoci i prevodili iskazi svjedoka, a kad je konačno spis dostavljen Županijskom državnom odvjetništvu Karlovcu kako bi odlučivalo ima li elemenata za podizanje optužnice, ono ga je vratilo nazad u postupak.

– Županijski sud u Karlovcu nije proveo sve istražne radnje predložene od strane Županijskog državnog odvjetništva, pa smo predmet vratili sudu na nadležni postupak, kazala je za Jutarnji županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

Istraga traje još od travnja 2011. godine kad su karlovački tvorničari, inače i vlasnici HS Produkta i odnedavno Karlovačke banke, osam dana proveli u pritvoru.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest