U Gradu kažu da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom ispravio grešku i uvrstio ih u svoju prezentaciju “Projekti 100”

Nakon što je KAportal prvi otkrio da Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u svoju prezentaciju “Projekti 100” nije uvrstio da je Grad Karlovac zainteresiran za ulaganje u bivše vojarne Luščić i Skakavac, u ovom su Uredu ipak ispravili svoju grešku.

To nam barem tvrdi glasnogovornica Grada Katarina Matasić. Kako kaže, Državni ured za upravljanje državnom imovinom ispravio je svoju pogrešku i upotpunio prezentaciju projekta pod nazivom “Projekti 100” iskazanim interesom od strane Grada Karlovca za vojarnu Luščić i vojarnu Skakavac.

Zanimljivo, iako smo ponovo pregledali materijal, ispada da ipak DUUDI još nije ispravio grešku, valjda su samo najavili da hoće (screenshot u prilogu).

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Davor Bartolac se osvrnuo na prozivanja te rekao da se Grad javio na javni poziv putem elektroničke pošte, te da mu nije jasno zašto projekti nisu uvršteni u prezentaciju.

Ispalo je tako da je Grad poslao zahtjeve za darovanje tri nekretnine, Vojno skladište Tićarnica, Skakavac i vojarnu Luščić.

– Prostor vojnog skladišta Skakavac koristio bi se za gospodarske djelatnosti planirane detaljnim dokumentom prostornog uređenja. Vojno skladište Tičarnica planirano je za zonu sportsko – rekreacijske namjene “R” namijenjene adrenalinskim sportovima. Prostor bivše vojarne Luščić planiran je kao “M3- mješovita stambeno-javna namjena (gradski projekti)” na kojem se mogu graditi stambene zgrade, ugostiteljsko turističke građevine, sportsko- rekreacijske građevine, prometne i komunalne građevine, perivoji, šetališta, dječja igrališta, rečeno nam je još jučer u Gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest