Političko kadroviranje na Radio Ogulinu – Grad imenovao novu, “stranačku” upravu, zaposlenici hrabro protiv te odluke

Umjesto jednog, Radio Ogulin će ubuduće imati tri člana Uprave, a na čelu će joj biti Željko Bokulić iz HDZ-ovog koalicijskog partnera HSP-a Ante Starević, koji inače već obnaša dužnost predsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije. Odlučila je tako Skupština društva pod predsjedanjem gradonačelnika Jure Turkovića, izabravši za drugog člana Domagoja Magdića iz redova vladajućeg HDZ-a, dok će trećeg ipak morati imenovati – naknadno.

Taj je treći član Uprave trebala biti dosadašnja direktorica Dubravka Vuković, koja je većinskom vlasniku, Gradu s 83 posto udjela, predbacila da se bavi političkim kadroviranjem, a podcjenjuje zaposlene koji za svoj posao dobivaju i priznanja struke i uspijevaju osigurati poslovanje bez lipe duga, ali i značajnih dotacija iz gradskog proračuna.

– Ne prihvaćam mjesto člana Uprave, nije mi prioritet biti direktorica, nego pošteno obavljati posao za koji sam sam se školovala, izjavila je Vuković, pa vratila predsjedniku Skupštine, gradonačelniku Turkoviću pečat i ključ službenog automobila.

Zaposlenici, odnosno, predstavnici suvlasnika Radija, koji zajedno imaju 8 posto vlasništva, bili su protiv odluke o novoj Upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest