Tulum uz Elemental, sjajni Travničani i lokalne uzdanice Soul Radio za izvrsnu drugu večer PickUp Music Festivala

Zaista je prekrasno bilo u hladnu ponoć, s petka na subotu, vidjeti prepun Kinološki na odličnom glazbenom festivalu koji su organizirali – karlovački srednjoškolci! Upravo ta činjenica, mladost i kreativnost i entuzijazam organizatora, udruge Izvan fokusa (uz mnogobrojne volontere) daje poseban šarm PickUp Music Festivalu i vrlo je lijepo da su to Karlovčani prepoznali. I ne samo oni, jer bilo je i gostiju iz drugih gradova, a svi skupa mogli su uživati u vrlo dobrom glazbenom programu.

Svirku je otvorio karlovački Slobodan ulaz u posve novom i puno laganijem izdanju, nakon čega je slijedio energičan nastup zagrebačkih Penny Lane, koji su se karlovačkoj publici svidjeli već na KAbini, a sada su na open-airu potvrdili uzajamne i opravdane simpatije. Jedan od pomalo neočekivanih vrhunaca festivala svakako je bio sjajan nastup gostiju iz BiH, travničkog benda Holographic Human Element, za koji se nadamo da bosansko-hercegovačka glazbena scena nije centralizirana kao Hrvatska i da im činjenica da dolaze iz malog gradića neće nimalo odmoći u probijanju u širu glazbenu javnost, jer to svakako zaslužuju.

Holographic Human Element svojom su odličnom svirkom privukli popriličan broj publike pred stedjž, a kulminacija je, dakako, uslijedila uz nastup Elementala koji je, kako smo spomenuli i u uvodu teksta, napravio odličnu feštu pred velikim brojem posjetitelja i fanova. Sjajan festivalski blok, na kojem PickUpu mogu pozavidjeti i puno veći festivali nastavio se uz najjače uzdanice lokalne scene, izvrsni Soul Radio, pobjednike ovogodišnjeg HGF-a i sve prepoznatljiviji i cijenjeniji bend i daleko izvan županijskih granica.

Nažalost, nakon zaista odlične svirke i sjajnog raspoloženja publike, “crk’o je Maršal”, odnosno agregat za struju. Nije bilo previše razloga za žaljenje publike koja je do tad imala više od četiri sata odlične svirke, no ipak je šteta što nismo vidjeli melodični i zanimljivi riječki Kraj Programa te njihove sugrađane, bend PleteRI za kraj ove inače odlične večeri.

Danas je na PickUp Music Festivalu dvostruki program – poslijepodne, u 16 sati, zasvirat će tri hardcore benda: karlovački Left to Starve te zagrebački Black Gust i Outcry. U večernjim satima čak osam bendova i svirka do sitnih sati. U 19,30 program otvara zagrebački Mass Hypnosis, slijede karlovački Lorelei, zabočki .upset, čakovečka Genova, zabočki Breakdown!, dobro nam poznati dugoreški Udriground, a oko ponoći i headlineri, osječki Debeli Precjednik. Ni tu nije kraj, jer slijedi još nastup zagrebačkog Lemon3 za samo zatvaranje festivala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest