Veslački klub Korana sveukupni pobjednik 61. Karlovačke regate

Veslački klu Korana sveukupni je pobjednik 61. Karlovačke regata koja je održana na obalama rijeke Kupa kod Veslačkog doma na Dubovcu. Drugo mjesto zauzeli su veslači zagrebačke Croatie, a treće Sabljaci iz Ogulina.

Matija Seljan je pobjednik 23. memorijalne utrke “Bruno Cetinjanin”. Pehar i medalju predala mu je kćerka pokojnog hrvatskog branitelja i veslača Korane Anja Cetinjanin. U kvalifikacijskim vožnjama memorijalne utrke natjecali su se skifovi za kadete. U prvoj kvalifikacijskoj vožnji pobijedio je Teo Čižić iz Croatie a drugi je bio Dino Salopek iz Sabljaka. U drugoj kvalifikacijskoj vožnji Matija Seljan je pobijedio Antona Vučinića iz Croatie. Pobjednici kvalifikacija sastali su se u finalu memorijalne utrke u kojoj je uvjerljivo pobijedio karlovački veslač, po mnogima najveća nada Korane.

Održano je ukupno devet utrka, uglavnom juniora i kadeta, jer zbog ranije utvrđenog termina i obveza na regatama u Vukovaru i Osijeku, u Karlovac na regatu nisu mogli doći svi klubovi koji su tradicionalni sudionici karlovačke regate koja se inače održava u sklopu obilježavanja Dana grada Karlovca u srpnju mjesecu. Podsjećamo da je regata bila odgođena zbog visokoga vodostaja rijeke Kupe te je prebačena za rujan.

Dakle, evo i rezultata. U utrci 1. skupine četverca GIG posada Croatia je pobijedila Koranu (Vedran Stojaković, Marko Kukolj, Fran Laić, Adrijan Novosel i k. Juraj Paranos). U drugoj skupini ovih GIG-ova posada VK Sabljaci (Dino Salopek, Martin Salopek, Tin Medved, Mateo Salopek i k. Ivan Radošević) pobijedili su posadu Korane (Josip Grgurić, Ivan Juratović, Denis Mihalić, Jure Šebalj i k. Ivan Luka Paranos).

U utrci juniorskih skifova B nadmetale su se četiri posade Korane. Pobijedio je Filip Jakšić ispred Egona Neskusila koji je bio 2. te 3. Davida Dička i 4. Mislava Cindrića.

U utrci juniorskih skifova A također klupski okršaj. Dominik Šutalo je bio bolji od klupskog kolege Juraja Rudara.

Korana je imala svoje posade i u vrlo neizvjesnom natjecanju juniorskih dvojca na pariće. Pobijedila je posada u kojoj su veslali Egon Neskusil i Mislav Cindrić ispred Filipa Jakšića i Davida Dička.

Vrlo zanimljiva utrka bila je utrka B kadetskih četverca GIG u kojoj je posada Korane (Matija Dumešić, Patrik Vrabac, Martin Penić Ivanko, Filip Mikić i k. Juraj Paranos) pobijedila vršnjake zagrebačke Croatie.

Kako zbog odgođenog termina nismo mogli dobiti više klubova iz drugih gradova da dođu na regatu bilo nam je itekako važno da nastupe naši mladi veslači, kadeti i juniori. Svi smo se mogli uvjeriti da Korana ima potencijala te da se u našoj školi veslanja dobro radi. Naravno, zadovoljni smo svime prikazanim, plasmanom dakako. Zahvaljujemo se klubovima Croatia i Sabljaci koji su došli. Također bi se zahvalio i g. Milanu Sabljaku, direktoru hidrocentrale Lešće s kojim smo se dogovorili da za vrijeme regate ne puštaju vodi iz centrale. Naime, puštanjem vode, zbog visine vala i brzine rijeke, zaista ne bi mogli održati regatu. To je problem koji nas sve više brine jer nam remeti ritam treninga, posebno sada kad nam predstoji prvenstvo države – kaže predsjednik VK Korana Antun Purgar.

Lijepo vrijeme je na obale Kupe privuklo velik broj građana koji su uživali u jednosatnoj regati i druženju s veslačicama i veslačima.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest