Od ponedjeljka prikupljanje ortopedskih i medicinskih pomagala – darujte ih za one kojima trebaju

Štake, hodalice, klupice, štapovi, stajalice, invalidska kolica, medicinski kreveti, “princeze”, pelene i ulošci za djecu i odrasle, pomagala za vježbanje, ograde za krevete, antidekubitalne madrace i jastucke, urinarne katetere i vrećice … sve to stanovnici Karlovačke županije, ali i ostali, moći će darovati za Posudionicu medicinskih i ortopedskih pomagala, što će od prosinca biti otvorena u Karlovcu, na Baniji 8.

– Pomagala će biti prikupljana od ponedjeljka do 31. listopada u društvima Crvenog križa u Dugoj Resi, Ozlju, Ogulinu, Slunju i Vojniću, te Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući u Karlovcu. Pozivamo sve građane koji posjeduju ta pomagala i nisu im potrebna, a žele pomoći i olakšati nekome, da ih dostave. Pomoći će tako palijativnim pacijentima, ali i onima koji su u privremenoj zdravstvenoj potrebi, kazala je na današnjoj pressici županijska pročelnica Višnja Jović.

Koordinator akcije je Ustanova za zdravstvenu njegu u kući, koja je, po riječima ravnateljice Jadranke Gojak, već počela prikupljati i pomagala i novac za njihovu kupnju. Tko želi darovati pomagalo, a sam ga ne može donijeti ili dovesti u njihove prostorije u Mačekovoj, može nazvati 411 279, 608 861, 091 6112790 ili 091 5193539 i Ustanova će se pobrinuti za prijevoz. Premda akcija traje do kraja ovog mjeseca, pomagala će se i nakon toga moći darovati, u dugovoru s Ustanovom, te  u akcijama koje će Županija zajedno sa zdravstvenim ustanovama organizirati nekoliko puta godišnje.

Onaj tko bude trebao pomagalo, moći će ga, uz preporuku obiteljskog ili liječnika specijaliste, na određeno vrijeme, dobiti u Posudionici koja će raditi dva dana u tjednu.

– Pozivam sve koji imaju pomagala, a ona im, hvala Bogu, ne trebaju, neka ih doniraju u Posudionicu za one kojima su najpotrebnija, pozvao je župan Ivan Vučić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest