Vandali ponovo u akciji: Ovog puta “zamjerila” im se dva mlada stabla na Ruskom putu

Nastradala mlada stabla

Vandali su ponovo u akciji na karlovačkim ulicama, dok su ovog puta stradala dva mlada stabla na Ruskom putu.

Iz karlovačke gradske tvrtke Zelenilo javljaju nam da su danas u PU Karlovačkoj podnijeli prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog uništavanja 2 mlada stabla na Ruskom putu u Karlovcu.

– Stabla su polomljena najvjerojatnije proteklog vikenda, dok smo ihposadili prošle godine u prosincu. Nadali smo se nakon što smo obnovili uništena dječja igrališta, obnovili parkovne klupe i koševe za smeće da je došao kraj ekološkom i parkovnom vandalizmu. No, bili smo u zabludi. Zelenilo je proteklih nekoliko godina uz pomoć raznih donatora posadilo preko 1000 komada mladica stabala. Posađeno je mladih javora, lipa, platana, kestena, graba, jasena, japanskih trešanja, rekao je glasnogovornik Zelenila Željko Tomaš.

Dodaje da je cilj poduzeća stalnim akcijama sadnje uključiti naše sugrađane u izgradnju parkovne arhitekture te izgradnju svijesti za očuvanje prirode. Za uzgoj svakog posađenog mladog stabla potrebno je mnogo sati brižnog rada naših vrijednih radnika, kažu u Zelenilu.

– Oni ih okapaju, pljevlje, prihranjuju, štite od biljnih bolesti i štetnika te zalijevaju. Jedno od temeljnih vrijednosti našeg grada je hortikulturna uređenost kojom nas prepoznaju kao Grad parkova i Grad cvijeća. Molimo sugrađane da nam pomognu u očuvanju parkovne arhitekture Grada Karlovca i nadamo se da će ovo biti zadnji “ekocid” u našem gradu, kaže još Tomaš.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest