Gore ne može ili…? U županiji 10.403 nezaposlena, a 28 slobodnih radnih mjesta

Gore ne može ili…? U županiji 10.403 nezaposlena, a 28 slobodnih
radnih mjesta

Iako i političari, a i statistika, posebno ona koja govori o smanjenju nezaposlenosti u Karlovačkoj županiji posljednjih godina, tvrde da nam i nije tako loše kako mislimo, samo nepopravljivi optimisti ovaj tren bi u to mogli povjerovati. Jer, po posljednjim podacima Zavoda za zapošljavanje, u županiji u kojoj su 10.403 stanovnika službeno nezaposlena, na današnji dan slobodnih radnih mjesta ima točno 28!

Na web stranici  burza rada HZZ u Karlovačkoj županiji upravo toliko traže radnika i to u 9 grupa zanimanja. U preostalih 9 nema niti jednog slobodnog radnog mjesta!

Od onih grupa zanimanja u kojima ih ima, najviše, osam, je u grupi uslužna i ugostiteljska zanimanja, dva manje među stručnjacima iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja, po dva su tražena među stručnjacima iz područja informatike i tehničkih znanosti, zdravstvenih, prirodislovnih i biotehničkih stručnjaka, profesora, nastavnika i stručnjaka za obrazovanje, te mehaničara, strojarskih montera, elektromontera i obrađivača metala dok je po jedno radno mjesto u grui uredskih i šalterskih službenika, te zanimanjima u proizvodnji i prehrani hrane, tekstila, kože i drva.

Među onima u kojima slobodnog radnog mjesta trenutno nema su, primjerice, trgovačka i srodna zanimanja, građevinska i rudarska zanimanja, ali i direktori, menadžeri i čelnici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest