Za umirovljenje djelatnika “Vodovoda” 700.000 kuna za Jelića “normalno”, oporba i građani u šoku

Vrlo sličan komentar dobili smo i od predsjednika Kluba vijećnika i predsjednika gradskog HDZ-a Damira Mandića, iako on, za razliku od gradonačelnika, zna da se ne radi o sudskoj nagodbi. No, premda je iz našeg jučerašnjeg teksta to vidljivo, izgleda da ne zna da smo se za informacije obraćali Vodovodu i kanalizaciji, nekoliko puta, pa nas je poučio da se obratimo na tu adresu.

– Nisam upoznat detaljno s konkretnim slučajem, informacija koju imam je da se radi o izvansudskoj nagodbi. U tom kontekstu ne bih davao nikakav komentar. Predlažem da se za preciznije informacije obratite tvrtki Vodovod i kanalizacija i njenom direktoru, uputio nas je Mandić.

Nezavisnom Davoru Petračiću nije jasno zašto “tjerati u penziju čovjeka koji je najkvalificiraniji za natječaje za EU fondove i to sada, kada je u naponu snage.”

– Trebalo ga je iskoristiti ne samo za projekte u Vodovodu i kanalizaciji nego i za ostale u gradu jer nama nedostaju stručnjaci za to područje. Isplatio bi nam se, znanjem i iskustvom vratio bi uloženo u njegovo obrazovanje. Fantastična inicijativa da pročistač postane mjesto za edukaciju je njegova i, koliko znam, ambiciozan je i voli svoj posao, kazao nam je Petračić. Premda ne zna detalje sporazuma između Veblea i ViK-a, uostalom, proglašeni su tajnima, siguran je da se radi o štetnom potezu ne samo gradske tvrtke, već i cijelog grada.

– Ne možemo biti taoci loših odnosa pojedinih ljudi, to je nedopustivo, na to i gradonačelnik mora reagirati. Pa, ne može Veble sad u penziju jer se ne slaže s Mrzljakom! Ne može to biti razlog da čovjeka koji se educirao na naš račun, sad kad se treba isplatiti, kad je prošao sve edukacije po FIDIC , pregovaračke postupke, postao meštar, šaljemo u penziju i još mu damo novac! Ja bih to odrezao, ali ne na štetu građana: prije bih se riješio Mrzljaka kao direktora nego Veblea kao stručnjaka; pa, lakše je naći sposobnog direktora nego sposobnog čovjeka koji zna voditi europske projekte i raditi po europskim pravilima, izjavio je Petračić.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Josip Benčić isplatu otpremnine i dokup staža u ViK-u shvatio je kao “još jedan dokaz o netransparentnosti rada gradskih poduzeća”. – Stvari koje se tamo događaju ovako se otkrivaju, ne čujemo ih od ljudi koji tamo rade. Ne znam koga se štiti u ovom slučaju: ne zna se iznos, zašto ga je dobio, o čemu se radi, gdje je tajna? A ne štite se građani, oni iz čijih će džepova to ići? Nema iz kojih drugih, rekao nam je Benčić. Dodao je kako je teza o javnosti rada gradskih poduzeća u ovom trenutku samo jeftina demagogija, te da ga silno, i kao građanina Karlovca i predsjednika Kluba, zanima što o tome kaže gradonačelnik, član Skupštine ViK-a.

– Očekujem jasne odgovore! Neka se oglasi gradonačelnik, poručio je Benčić.

Vijećnici se slažu kako bi se lako moglo dogoditi se po ovakvom obrascu rješavaju i budući slični slučajevi u gradskim tvrtkama, no Snježana Kirinić (Laburisti) nada se “da neće postati praksa da se novcem građana rješavaju katastrofalni međuljudski odnosi i sudske tužbe po gradskim tvrtkama.”

– Ne iznenađuje me završetak te priče, on je posve u skladu s dosadašnjim ponašanjem “partije” koja već 20 godina svojim kadroviranjem po gradskim tvrtkama postavlja podobne umjesto sposobnih. Kako vidimo iz priloženog, kad dođe do “nevolja u raju”, u konačnici se to sve prelomi po novčanicama građana, zaključila je Kirinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest