Kupite komadić “raja na zemlji” – država prodaje parcele na otoku na Mrežnici, zasad bez uspjeha

.

Za nekretnine označene kao k.č.br. 1085, otok Mrežnica u Brigu površine 55 čhv, k.č.br. 1087, otok Mrežnica u Brigu površine 171 čhv i k.č.br. 1191, otok Mrežnica u Brigu površine 83 čhv, sve upisane u zk.ul.br. 1646 k.o. Mrežnički Novaki, istakli su početnu cijenu od 112.155,50 kn, tražeći od potencijalnih kupaca deset posto jamčevine.

Za očekivati je da će se ponoviti pokušaj prodaje parcela, koje samo na prvi pogled izgledaju atraktivno. Radi se o močvarnom zemljištu koje se, poput jadranskih otočića ili zemljišta unutar NP Plitvička jezera, u naravi ne mogu koristiti ni za što, osim za imati u vlasništvu, jer je bilo kakva gradnja na tim područjima strogo zabranjena.  Osim toga, jedna od ponuđenih parcela u zemljišnim se knjigama vodi kao kanal.

Ukoliko je netko ipak zainteresiran za kupnju i pod tim uvjetima, nekretninu može razgledati svakodnevno i van radnog vremena državnih službi na lokaciji između Bosiljevčevog i Polovićevog mlina, odnosno na potezu između Sv. Petra i Belavića.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest