Županijska obrtnička komora proslavila prva dva desetljeća – poručili da im nikada nije bilo lako, ali sada mora pomoći država

– Obrtnicima nikada nije bilo lako, problema je uvijek bilo, no sad je još teže jer i kad sve odradiš, ne možeš naplatiti i zakonski nije osigurano da radimo pod istim uvjetima kao tvrtke. Država je ta koja nam mora pomoći da bimo mi pomogli njoj, kazao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec na današnjoj proslavi 20. godišnjice Obrtničke komore Karlovačke županije.

U tom je vremenu, podsjetio je predsjednik ŽOK-a Darko Stanković,  stvoren Obrtnički centar, osnovana udruženja obrtnika u svim gradovima, osigurane stipendije za 50-ak učenika deficitarnih zanimanja, kao i 1.200 naučničkih mjesta, te osposobljeno tisuću majstora različitih struka.

No, da je, na žalost, i puno izgubljeno, pokazuje, u kriznim godinama, 800 ugašenih obrta i čak 2.200 radnih mjesta!

– Obrtništvo i malo poduzetništvo je nukleus gospodarstva i moraju doći u središte gospodarske politike. Vjerujem da će zauzeti mjesto koje zaslužuju, rekao je Stanković.

Na svečanosti su diplome uručene 18-orici novih majstora, dok su Povelje HOK-a dobili Nada Barić, Petar Žunić, Karlovačka županija i Županijska obrtnička komora, a Priznanja HOK-a svi dosadašnji predsjednici ŽOK-a: Ivan Latin, Marko Marić i Ivan Podvorac. Plaketama ŽOK-a nagrađeni su Drago Polović, Branko Poljak, Josip Skradski, Josip Ribičić, Ivan Magdić i Ivan Podvorac, te gradovi Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj i Slunj, kao i Mladen Kobasić, Josip Jakovčić, Vlado Jelkovac, Nedjeljko Strikić, Ivica Horvat, Ivan Vučić i Dragutin Ranogajec.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest