Osnovana Udruga sportskih novinara jugoistočne Europe, Nikola Lipovac predsjednik

U makedonskom gradu Ohridu održan je osnivački kongres Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESA), a za prvog predsjednika nove udruge izabran je novinar Jutarnjeg lista i član Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Nikola Lipovac. Kongres je održan pod pokroviteljstvom makedonskog predsjednika Đorđa Ivanova.

HZSN je jedan od inicijatora osnivanja udruge koja okuplja sportske novinare iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Turske, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Albanije, Moldavije i Mađarske. Među ciljevima nove udruge je i borba protiv dopinga i nasilja u sportu, bolja povezanost zemalja jugoistočne Europe pri organizaciji velikih sportskih natjecanja i bolja suradnja novinarskih nacionalnih novinarskih udruga. Lipovac je na kongresu u Ohridu izabran aklamacijom, glavni tajnik je Mihail Delev iz Bugarske, a članovi izvršnog odbora su Boško Trpeski iz Makedonije, Sotiris Trantapyllou iz Grčke i Veselin Drljević iz Crne Gore.

Osnivačkom kongresu u Ohridu nazočili su i predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora Vasil Tupurkovski, te Zoran Handjijski, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području sportskog dopinga, koji je održao predavanje na temu o dopingu u sportu i utjecaju farmakologije na “zaštićene” proizvode. HZSN su predstavljali predsjednik Jura Ozmec, glavni tajnik Marijan Bakić, urednik našeg sportskog web portala KAŠonline.

Tijekom kongresa je održan je i malonogometni turnir na kojem je hrvatska reprezentacija sportskih novinara u vrlo jakoj konkurenciji i u dosta oslabljenom sastavu osvojila sedmo mjesto, a hrvatski i bugarski sportski novinari su u petak navečer zajedno gledali utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 u Sofiji.

Za nogometnu reprezentaciju HZSN-a nastupili su: Vedran Pavičić (Dalmacija news), Bernard Jurišić (Sportnet), Blaž Duplančić (Dalmacija news), Tomislav Gabelić (24 sata), Dubravko Miličić (24 sata), Mario Glavan (Arena sport), Marko Hrstić (Novi list), Mladen Ćućić (stručni komentator Novog lista), Nikola lipovac (Jutarnji list, izbornik), Robert Šalinović (HINA, pomoćni trener i izvjestitelj).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest