Gornje Mekušje obranjeno od nove katastrofe, za ostale poplavljene to je slaba utjeha – sada na potezu svi mjerodavni u sustavu

U Gornjem Mekušju ipak se nije dogodio scenarij od prije nešto više od mjesec dana, tako da je ovo karlovačko prigradsko naselje obranjeno, a mještani su izbjegli veliku štetu u vrlo kratkom roku.

Nasip kojeg su uz pomoć vatrogasaca i mehanizacije izgradili mještani izdržao je vrhunac vodenog vala. Sreća za Mekušance, no mala utjeha za stanovnike brojnih drugih naselja u okolici Karlovca.

Mala Švarča, Logorište, Selce, Koritinja, Skakavac, Kobilić, Kablari, Brođani, Tušilović još od prekjučer su bili ponovo pod vodom, te ostaje pitanje koliko još stanovnici ovih naselja moraju propatiti da se konačno odlučno krene u nastavak izgradnje sustava obrane od poplava na karlovačkom području.

Jučer je na terenu za gotovo sve medije voditelj Centra za obranu od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao da na području grada Karlovca nedostaje 30 kilometara nasipa. Dodao je da treba riješiti imovinsko pravne odnose i druge probleme, te da je dinamika poplava takva da treba hitno djelovati.

Hoće li priznanje da je karlovački sustav obrane od poplave praktički šupalj na sve strane doći do mjerodavnih i pokrenuti sveobuhvatnu akciju možemo se samo nadati.

Vodostaj rijeka u padu

Kupa i Korana i dalje opadaju – Kupa je u 9 sati bila na 809 centimetara, a Korana na 816.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest