Karlovac u očima stranaca: Turisti oduševljeni hostelom, ne zaobilaze Turanj, dive se, ali i čude Starom gradu Dubovcu

foto ilustracija

Hotel Korana Srakovčić, dobitnik desetak priznanja za najljepši i najbolji mali hotel u kontinentalnom dijelu Hrvatske očito je prvi izbor strancima, pogotovo onima koji u gradu borave nešto dulje. Velik broj recenzija malo mu je i naškodio, jer dok je više od polovice recenzenata svoj boravak ocijenilo odličnim, a čak 88% dalo ocjenu odličan ili vrlo dobar, s velikim brojem recenzija povećava se i mogućnost da se naiđe na nezadovoljne goste pa “Korana Srakovčić” ima i tri jedinice (uglavnom zbog neljubaznosti osoblja prema mišljenju tih recenzenata) koje mu ukupan prosjek ruše na 4,3.

Korana Srakovčić najbolji hotel

Hotel Europa uglavnom posjećuju gosti koji trebaju samo prespavati i u skladu s tim nemaju ni pretjerana očekivanja – prosječna ocjena 3,8 sasvim je zadovoljavajuća jer golema većina recenzenata daje mu “vrlo dobar”. Carlstadt je prošao najlošije od karlovačkih hotela, iako s ne tako lošom ocjenom 3,7. Vjerojatno bi ista bila i veća, no brojni gosti uporno ističu kao veliku manu nepostojanje lifta, što im znatno ruši dojam o hotelu.

Gosti u svojim recenzijama često spominju užitak šetnji karlovačkim parkovima i šarmantnost malog hrvatskog grada, no u rubrici koja se odnosi na turističke atrakcije daleko najčešće se spominju turanjski Muzej naoružanja iz Domovinskog rata u nastajanju i Stari grad Dubovac. Turanj goste uglavnom fascinira, napominju da i na tako malom prostoru osjećaju snagu i emocije ratnih dana – prosječna ocjena je 4,1.

Stari grad oduševljava ali samo izvana

Stari grad Dubovac, pak, turisti koji su ga posjetili i odlučili se o tome napisati recenziju na TripAdvisoru ocjenjuju također vrlo dobro (3,9) no čitanje recenzija ostavlja sasvim drugačiji dojam. Gotovo svi bez iznimke oduševljeni su vanjskim izgledom, okolišem dvorca i pogledom na grad. No, isto tako gotovo bez iznimke, razočarani su nedostatkom sadržaja u unutrašnjosti i u nevjerici zbog kratkog radnog vremena. Upravo posljednji recenzent iz Italije, koji je Stari grad Dubovac posjetio baš ovih dana, ponajbolje to opisuje kada kaže “sve što možete je sjesti na klupu i gledati ga”.

Izvrsna pizza

Napokon, kada su u pitanju mjesta za hranu ili piće, možda i neočekivano kraj nekoliko zaista izvrsnih karlovačkih restorana, na prvom mjestu je jedna pizzerija. I to Tiffany, koji svi redom hvale zbog obilnih i vrlo ukusnih pizza pa pohvale stižu i od onih koji su, barem tako sami ističu, kušali pizze diljem svijeta poput jednog Amerikanca koji pizzu u Tiffanyu svrstava među najbolje koje je ikada probao! Od restorana najbolje stoji Lovački rog kojeg recenzenti vrlo hvale.

Od barova lijepe riječi mogu se pronaći o Papa’s baru, posebno zbog terase i prekrasnog pogleda na park.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest