Kirinić zabrinuta za Jelića: Smijemo li uzeti 22 milijuna kuna? Ne bi mi bilo drago da Vas vidim u “hotelu Remetinec”!

– Je li ovakav proračun nezakonit? Zatvori se pune gradonačelnicima, zamislite ako nas tuže za tako nešto, tko će vratiti taj novac s kamatama? Ne bi mi bilo drago da Vas vidim u hotelu Remetinec, rekla je Snježana Kirinić (Laburisti) na današnjem Aktualcu gradonačelniku Damiru Jeliću.

Pojasnila je da je prijedlogom rebalansa proračuna, o kojem će vijećnici danas raspravljati, Grad uvrstio 22 milijuna kuna, a da za tako nešto još nije došlo odobrenje nadležnog ministarstva. – Onda bi gradonačelnik Osijeka već bio u zatovru: ne samo da je uvrstio nego i potrošio novac, kao i mnogi drugi. Ako ja završim, onda će i ministar i ljudi iz FINA-e! Mislim da ćemo mi na neka bolja mjesta otići jer ni lipu nismo potrošili!

– Ovo je sve onda izvan zakonskih okvira jer za nacrt proračuna smo trebali dobiti smjernice još ljetos, a nismo! Mi samo sugeriramo državnoj vlasti da taj novac, koji postoji njihovom greškom a mi ga nismo trošili, treba potrošiti na sanaciju štete od poplava i nadamo se najtoplije da će Vlada spoznati za što taj novac ide, odgovorio je Jelić, zahvalivši se Kirinić na brizi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest