Ispred Ministarstva branitelja Karlovčanin Branko Škrtić štrajka glađu – uz zahtjeve prosvjednika, traži i ostavke Milanovića i Josipovića

foto www.braniteljski-portal.hr

Karlovčanin Branko Škrtić ispred Ministarstva branitelja štrajka glađu i to kako bi podržao braniteljske zahtjeve, piše Večernji list. Škrtić, inače osnivač i prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade, piše Večernji, odbija lijekove i hranu a namjerava piti samo vodu.

– Na ovaj sam se čin odlučio zato kako bih podržao braniteljske zahtjeve. No, ja tražim još i ostavku premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića. To su te crvene zmije koje uništavaju nacionalni duh ove države, rekao je Škrtić novinarima.

Škrtić je član HDZ-a i predsjednik Temeljnog ogranka u karlovačkoj gradskoj četvrti Zvijezda. Na upit je li prosvjed politički motiviran i pitanje zašto se nije prosvjedovalo u mandatu HDZ-a, rekao je da bi, “da je premijer Tomislav Karamarko, on govorio još žešće jer bi premijer bio predsjednik stranke čiji je i sam član”.

Kako saznajemo, Škrtić je nedavno imao operaciju oka no unatoč tome što se još nije posve oporavio, odlučio se na štrajk glađu. Ministar branitelja Fred Matić ga je, napisao je Škrtić na svom Facebook profilu, nazvao i zaželio mu brz oporavak, ali i zamolio da odustane od najavljenog štrajka.

Karlovačkoj, ali i široj hrvatskoj javnosti Branko Škrtić postao je poznat nakon što je na svom FB profilu uvrijedio tadašnjeg europarlamentarca i njegovog sugrađanina Nikolu Vuljanića, a nakon što se Vuljanić izjasnio da će na referendumu inicijative “U ime obitelji” glasati protiv.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest