Karlovačkim OPG-ovima najviše stradalim u poplavi PBZ donirao 304.800 kuna

Ovo je prva nada i mogućnost da se borimo i od srca vam hvala! Trebalo bi nam pomoći i Ministarstvo poljoprivrede da nam PDV ostavi na godinu dana, isplati poticaje koje i onako trebamo dobiti; neke države u EU su to napravile. To bi bio daljnji pomak jer, na žalost, situacija je takva kakva je! Kazao je to Ivica Kusanić jedan od vlasnika 13 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su danas dobili donaciju PBZ-a od 304.800 kuna.

Riječ je o OPG-ovima koji su za poplava pretrpjeli štete veće od 30.000 kuna, a ovom donacijom “pokrili” 20 posto nastale štete. PBZ je ovu pomoć uplatio zahvaljujući akciji “Nema predaje”, u kojoj je Grad otvorio donacijski račun za pomoć u sanaciji šteta od poplava. Toj se akciji, po riječima gradonačelnika Damira Jelića, PBZ odazvao odmah nakon Karlovačke županije, a onda uplatili i novac za pomoć OPG-ovima.

– Nije ovo reklama PBZ-u, kao prijatelji smo došli reći: Dajemo dio onoga što zarađujemo da vam pomognemo! Teško je nadoknaditi vaše gubitke, ali ovo je poruka da niste sami i da želimo solidarno pomoći, izjavio je predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, obećavši da ova pomoć neće biti zadnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest