Učenice iz Ozlja i Karlovca izvrsne na natjecanju u čitanju naglas – osvojile tri nagrade

Karlovačke predstavnice na natjecanju

Učenica Osnovne škole Slava Raškaj iz Ozlja Mihaela Šimunić, osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju u čitanju naglas, održanom u Sisku.

Kako su nam javili iz ozaljske škole, radi se o natjecanju u starijoj kategoriji za učenike od 6. do 8. razreda. Svojim je nastupom oduševila stručno povjerenstvo, ali i publiku, pa je ujedno osvojila i prvu nagradu publike.

Osim mlade Ozaljčanke, u Karlovačku županiju s istog natjecanja stigla je još jedna nagrada, i to ona Ane Lene Špišić iz karlovačke OŠ Braće Seljan, a koja je nagradu publike osvojila u mlađoj kategoriji.

Organizator projekta je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak u suradnji s Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva, a u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Kriteriji natjecanja, koje se odvija prema nizozemskom projektu, bili su dosta zahtjevni – kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, složenost teksta, razumijevanje pročitanog, a svrha predstavljanje odabranoga književnog djela.

Provedbu natjecanja u Karlovačkoj županiji organizirala je Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”,  na čelu s višom knjižničarkom Kristinom Čunović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest