Čistoća pomladila vozni park vozilima na električni pogon te manjom potrošnjom goriva i emisijom CO2; iz ušteda će kupiti još

Ovo nije kraj, nadamo se da ćemo iduće godine čim više klasičnih vozila zamijeniti ovima na struju jer to je naš doprinos smanjenju zagađenja zraka, ali i uštedama, rekao je direktor Čistoće Damir Jakšić, na današnjem predstavljanju novih vozila na električni pogon i sa smanjenom emisijom CO2.

Riječ je o malom gradskom automobilu i kombiju, te viličaru, koji će se puniti električnom energijom na deponiju Ilovac, gdje je proradila i fotonaponska elektrana, ili u garaži tvrtke. Osim na električni pogon, tvrtka je vozni park pomladila i kamionima, komunalnim vozilima na bio diesel: mini smetlarom i navlakačem koji troše i dvostruko manje goriva od “starih”, manje zagađuju okoliš, mogu do lokacija do kojih ostala teže dolaze ili, pak, odjednom mogu dovesti otpada koliko se prije dovozilo u 7-8 puta. Neka su nabavljena uz znatnu potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je Čistoća izdvojila oko dva milijuna kuna.

– Nadamo se da ćemo iz ušteda koje budu ostvarene nabavljati nova hibridna vozila, rekao je Jakšić, najavivši da bi još dva vozila u Čistoću trebala stići krajem ove ili početkom iduće godine.

Cijene usluga, pak, ne namjeravaju mijenjati, dakle, poskupljenja nisu u planu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest