Već tri godine u pripremi gradnja Centra u Nazorovoj – investitor prebacuje lopticu na Grad, gdje je zapelo, ne zna se?

Nazorova bi s novim Centrom dobila sasvim drukčiji izgled

S ulaskom u 2015. godinu navršit će se i tri godine otkako je započeo projekt izgradnje stambeno – poslovnog centra u Nazorovoj ulici, na mjestu sada zapuštenog trga uz još zapušteniji pothodnik.

Centar s podzemnom garažom koji je trebao imati i multipleks kino, a od kojeg se naknadno odustalo jer bi se valjda trebao graditi u centru Super Konzum, na čekanju je već par godina, te izgleda da cijeli posao postaje još jedan primjer nevjerojatno spore administracije koja je, umjesto da potiče slične projekte – svojevrsna kočnica.

U gradskoj upravi rečeno nam je da je trenutno u pripremi tekst sporazuma kojim će se regulirati međusobna prava i obveze Grada Karlovca i investitora te izrada Programa za provedbu natječaja, odnosno Natječajnog elaborata.

Glasnogovornica Katarina Matasić kazala da će se konačni prijedlog Programa za provedbu natječaja uputiti na raspravu i odlučivanje Gradskom vijeću Grada Karlovca. Osim uključivanja predstavničkog tijela u provedbu projekta, dodaje, o svim formalnim odlukama te planiranoj gradnji pravovremeno će biti obaviješteni građani Grada Karlovca te šira zainteresirana javnost.

Po tvrdnjama predstavnika investitora, odnosno tvrtki Gradko i Pionir Krunoslava Sorka, s kojim smo telefonski kontaktirali, što se njih tiče, sve je spremno. No dodaje da bi za ovaj drugi dio, kaže, ipak trebali pitati u gradskoj upravi.

– Projekt ide dalje, mi smo otkupili parcele, sve pripremili, ali u čemu je problem bolje da pitate pročelnicu Hajdin i pročelnika Bartolca. Bili smo na sastanku s njima prije dva dana, digli se i otišli, rekao nam je kratko Sorko. Još je dodao da će javnost sve saznati kad bude spremno no sada, napominje, spremno nije ništa.

Zbog čega se gradnja Centra u Nazorovoj toliko odugovlači još uvijek je misterija, iako su se brojni Karlovčani poveselili kad su se u Nazorovoj prije točno godinu dana pojavili bageri. Mehanizacijom su porušene stare i propale kuće, a prostor ograđen.

U ovom slučaju, za razliku od gradnje na Korani, ipak postoji obveza raspisivanja urbanističko – arhitektonskog natječaja što će i dodatno odužiti cijeli projekt. Samo da u međuvremenu investitor ne odustane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest