U gradskoj upravi dogovoren niz mjera za zaštitu Mostanja, Logorišta i Male Švarče od poplava

Gradonačelnik Damir Jelić jučer je u Banjavčićevoj primio predstavnike Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, Javne vatrogasne postrojbe te Vodovoda i kanalizacije na sastanku na kojem su raspravljali o problematici poplava na području Mostanja, Logorišta i Male Švarče.

–   Kroz GIS aplikaciju, sudionici sastanka analizirali su mjere koje su predložili mještani i koje bi bilo potrebno provesti s ciljem plavljenja što manjeg broja objekata, kažu u gradskoj upravi.

Raspravljalo se o brojnim mjerama,  od uređivanja alternativnih puteva, čišćenja svih propusta ispod državne ceste (i brze ceste), sanaciji uništenih mostova te propusta uz i na šetnici (Ulica Dalmatinski prolaz).

Također, prionut će se čišćenju kanala i uređenje trase vodotoka (Logorište, Mostanje, Mala Švarča), treba odrediti visinske točke za izgradnju privremenog nasipa u Mostanjskom zatoku, čišćenje propusta na putu u Mekušanskom lugu (cesta u vlasništvu RH).

– Cilj ovih aktivnosti je osigurati bolju protočnost vode kako bi se spriječilo njeno zadržavanje u stambenim naseljima. U svim aktivnostima od velike će važnosti biti podrška građana s obzirom da je dio aktivnosti nužno provesti na zemljištu u privatnom vlasništvu, navode u gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest