Učenici, roditelji i volonteri u Ozlju odradili još jednu ekološku akciju – očistili okoliš stadiona (foto galerija)

Vrijedne ruke učenika OŠ Slave Raškaj, ali i njihovih roditelja i ostalih volontera odradile su još jednu akciju čišćenja okoliša, dok ih u nisu pokolebali niti loši vremenski uvjeti u subotu.

Kako nam javljaju iz škole, akcija nazvana “Preko trnja do sporta” u potpunosti je uspjela! Odazvalo se više od 70 sudionika – učenika 6.b razreda, njihovih roditelja i volontera koji su svojim sudjelovanjem akciji dali podršku.

– Svi su vrijedno čistili prostor oko parkirališta i uz zgradu NK Zrinski Ozalj. Posjekli su visoko i gusto divlje raslinje koje je cijelom terenu davalo zapušten izgled te prikupili odbačeno smeće oko zgrade i igrališta, dodaju u školi.

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Ozlja, sudionici akcije mogli su se za vrijeme stanke pod šatorom okrijepiti porcijom graha i vrućim napitkom. Predstavnici grada također su svojom nazočnošću poduprli ovu akciju. Nakon akcije, odigrane su dvije nogometne utakmice. U prvoj su igrali mlađi a zatim stariji učenici. Zatim su djeca izazvala odrasle da se iskušaju u nogometnom umijeću, no roditelji ipak nisu “istrčali na teren” opravdavajući se ozljedama i lošim terenom za igru. Zbog neizlaska na teren i neodigravanja utakmice roditeljima prijeti kazna, a utakmica se registrira rezultatom 3:0 za učenike.

– Za pohvalu je što je ova inicijativa potekla od samih učenika i roditelja. Veliku zaslugu za to ima njihova razrednica Mara Smičiklas koja ih potiče na ovakve aktivnosti i predvodi u njihovom ostvarivanju. Ova akcija uvod je u projekt uređenja svlačionica i ostalih prostorija za potrebe NK Zrinski kako bi se djeci pružili minimalni uvjeti za bavljenje sportom, navodi nastavnik Predrag Matko.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest