Karlovačka županija ima malo obrađene zemlje, pa prema tome i velik kapacitet za eko proizvodnju – o toj temi ORaH održao tribinu

MIrela Holy i vodstvo ORaH-a u Skakavcu

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva u kontekstu ekoturizma bila je jučer tema tribine koju je u Skakavcu, na tamošnjem OPG-u organizirala karlovačka podružnica ORaH-a.

Tribini je prisustvovala i predsjednica stranke Mirela Holy, dok su interes za ovu temu pokazali i građani.

– Glavna tema tribine bila je upoznavanje sa prednostima i problemima vezanim sa eko uzgojem hrane i razvijanje agroturizma. Neke od mnogobrojnih prednosti eko poljoprivrede su  minimalan utjecaj na okoliš, pozitivan utjecaj na zdravlje, veća profitabilnost i zapošljavanje većeg broja ljudi, kažu u ORaH-u.

Hrvatska i Karlovačka županija, radi visokog postotka neobrađene zemlje, raspolažu vrlo velikim kapacitetom za eko proizvodnju i proizvodnju hrane općenito, a povezivanjem OPG-ova i zajedničkim nastupom na tržištu njihova konkurentnost značajno raste.

Povezivanjem proizvođača sa granom turizma, plasman domaće hrane bio bi većim dijelom osiguran i neupitan te bi bio realna alternativa GMO uvoznoj hrani koja se plasira po velikim trgovačkim centrima.

– ORaH-ova tribina iz područja poljoprivrede i ruralnoj razvoja, samo je jedna u nizu predviđenih sa kojima će se Karlovčani imati prilike upoznati. Slijedi nam predstavljanja politike šumarstva, energetike i transporta, obrazovanja i znanosti i drugih, najavljuju u ovoj stranci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest