Drugi put zaredom odgođeno suđenje bivšoj pročelnici Ureda župana zbog krivotvorenja diplome – ovog puta zbog bolesti

Već drugi put zaredom odgođena je glavna rasprava na suđenju Bernardici Topolnjak, bivšoj pročelnici Ureda župana optuženoj za krivotvorenje diplome Ekonomskog fakulteta.

Suđenje je kod sutkinje Jasmine Štrucelj danas je trebalo započeti u 9,30 sati, no odgođeno je zbog bolesti optužene čija je odvjetnica donijela potvrdu da ne može pristupiti raspravi zbog bolesti.

Podsjetimo, bivša je pročelnica, ali i predsjednica Županijske organizacije HSP-a u dva navrata ignorirala pozive, pa su je zadnji put priveli policajci. Tada je, međutim, suđenje bilo odgođeno kako bi se novi odvjetnik pripremio za raspravu.

Bivšoj pročelnici Ureda župana stavlja se na teret da je u dva navrata, i to 9. listopada 2007. u Karlovcu za zaposlenje u gradskom poduzeću Toplana, te za lažno predstavljanje da ima visoku stručnu spremu za rad u Karlovačkoj županiji, u natječajnoj dokumentaciji priložila diplomu jednog zagrebačkog fakulteta.

– Iz spomenute diplome je proizlazilo da je stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista iako je znala da nikada nije diplomirala na tom fakultetu, a nakon čega je 1. lipnja 2010. temeljem takve dokumentacije imenovana na radno mjesto pročelnice, te ujedno tijekom rada u trgovačkom društvu i jedinici regionalne samouprave koristila radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu u kojoj je neistinito naveden podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje, stoji u optužnici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest