Hitnoj službi potreban brži i sigurniji izlaz do Mosta Alessandrije i Marmontove – od Grada očekuju brzo rješenje

Grad mora ubrzati postupak pronalaska kvalitetnijeg izlaza Hitne medicinske službe prema Mostu grada Alessandrije i Marmontovoj aleji, zaključak je Savjeta za sigurnost prometa na cestama.

Takav će zaključak i službeno uputiti Gradu, od kojeg očekuje prometno rješenje koje će vozilima Hitne omogućiti sigurniji i brži izlazak iz prostora u Mačekovoj do prometnice u Marmontovoj.

Problem izlaska

– Uvijek je vozačima problem izlaska, ali je za poplava, kada je Most bio iznimno prometan, bio još i veći. Ako je to Zagreb mogao riješiti u Savskoj, ne vidim zašto se ne bi moglo ovdje i postići da se iz Hitne puno jednostavnije izlazi. Policija je napravila što je mogla, ovo je problem Grada, kazao je Martin Barić.

Da je Gradu zahtjev za iznalaženjem rješenje za sigurniji i brži izlazak vozila Hitne medicinske pomoći upućen odavno, ali da se i u tom vremenu ništa nije napravilo, potvrdio je voditelj Službe HMP dr. Mario Vrabac.

Vrabac: Već vidim naslove…

– Sva sreća da se do sad ništa nije dogodilo, ali što ako se dogodi? Već vidim naslov: Hitna se zabila u… ili netko se zabio u nas, primjetio je Vrabac.

Predsjednik Savjeta Željko Lipošćak, podsjetivši da je svaka sekunda važna kada se radi o intervencijama Hitne, predložio je, a Savjet prihvatio, da upute Gradu zahtjev kojim se traži bolje prometno rješenje izlaza iz kruga Hitne na prometnicu.

Grad mora osigurati parking na Autobusnom

Na Gradu je i da osigura parkirališna mjesta za one koji dolaze na Autobusni kolodvor jer,  po riječima voditeljice karlovačke ispostave Hrvatskih cesta Jagode Marković, parkiranje na vozni trak gdje je svojevremeno bilo, ne može, odnosno, po propisima i ne smije, biti vraćeno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest