Kuzman: U krizi karlovačko je gospodarstvo stagniralo, čak malo i raslo – pesimizam nam uzima radna mjesta

foto ilustracija

Iako smo suočeni s kriznim razdobljem te trogodišnjim padom BDP-a, karlovačko gospodarstvo je stagniralo, čak malo i raslo, rekao je Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske komore Karlovac koji je o gospodarskim aspektima govorio na predstavljanju plana nabave za gradnju KAquariuma.

Naime, upravo u tom projektu mnogi karlovački gospodarstvenici vide priliku da “uhvate” posao te osiguraju sigurni prihod, s obzirom da je projekt težak više od 36 milijuna kuna.

Kako je rekao Kuzman, graditeljstvo je palo za 60 posto, te su u njemu izgubljena 5.300 radnih mjesta u samo jednoj godini. No u Karlovcu se ipak gradilo, te je izgrađeno, dodaje, 248 stanova i 184 objekta, dodavši da je u krizno doba dobro došao i komunalni projekt vodoopskrbe i odvodnje koji se financira iz sredstava Europske unije.

– Pesimizam međutim i dalje vlada, i upravo nam to uzima radna mjesta, kaže Kuzman koji optimizam gaji i na porastu sektora turizma u Karlovcu, s obzirom da je zabilježeno 9 posto više noćenja.

Projekt KAquariuma je, navodi, lijepa prilika za lokalne graditelje, ali i za ugostitelje, turističke djelatnike i hotelijere.

– Nova turistička atrakcija je prilika da se i durge gospodarske grane dodatno razvijaju, zaključio je Kuzman.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest