Temom “Osnove sokolarstva” završila ovogodišnja ekspedionistička škola

Zadnjim ovogodišnjim predavanjem i pokaznom vježbom pod nazivom “Osnove sokolarstva” završila je s radom ovogodišnja Hrvatska ekspedicionistička škola u organizaciji CEIK-a braća Seljan. Predavač i demonstrator na stručnoj  radionici bio je Viktor Šegrt, predsjednik Hrvatskog sokolarskog saveza i autor više stručnih knjiga iz ovog područja.

Da se podsjetimo prvi uvjet za sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj školi u Hrvatskoj je prethodno završena “Opća planinarska škola” u organizaciji Planinarskog društva Karlovac (verificirana pri HPS-u). Potom su uz teoretska predavanja i praktične vježbe na terenu kroz šest vikenda polaznici škole obradili teme: Kretanje po teško pristupačnim terenima (Mladen Kuka), Osnove ronjenja (Božidar Fajs, Antun Tonči Maslov i Josip Tomičić-Joga), Streličarstvo (Dražen Leš), Jahanje (Ljilja Vokić), Orijentacija i bivakiranje u prirodi (Dubravko Halovanić) i Osnove sokolarstva (Viktor Šegrt).

Dani otvorenih vrata karlovačkog ekspedicionizma i planinarstva

Svečana podjela diploma uspješnim polaznicima ekspedicionističke škole održat će se na vili Anzić u nedjelju 21. prosinca 2014. s početkom u 17 sati. Podjelom diploma toga dana započinje i trodnevno druženje karlovačkih planinara i ekspedicionista koje se nastavlja i 22. prosinca tradicionalnim proglašenjem najboljih u KA-planinarstvu za 2014 godinu a koje organizira Planinarski savez grada Karlovca. Sve završava 23. prosinca svečanim obilježavanjem 10-te obljetnice rada PD Karlovca. Sva ta tri događaja na Vili Anzić planinari su prozvali Danima otvorenih vrata karlovačkog ekspedicionizma i planinarstva.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest