Karlovčani za račune Inkasatora dužni pet milijuna kuna, ipak 2,5 milijuna manje nego u 2013.

Karlovčani su u 2014. godini bili financijski discipliniraniji, ako je za suditi po podacima karlovačkog gradskog poduzeća Inkasator. Naime, u tekućoj godini Inkasator putem ovršnih postupaka potražuje pet milijuna kuna, što je za 2,5 milijuna manje nego u 2013.  godini. Da su Karlovčani, barem velika većina, uredni platiše pokazuje i podatak od 96 posto naplate računa u sustavu “objedinjene naplate” koju provodi Inkasator.

Smanjen broj ovrha

Ovo je danas na tiskovnoj konferenciji kazao direktor Nikola Rogoz koji se osvrnuo na poslovanje tvrtke u godini na izmaku.

– Zadovoljni smo jer je u ovoj godini 200 ovrha manje nego u godini prije tako da je sad otvoreno 2.113 ovršnih postupka. Upravo je ovo najteži i najmučniji posao, posebno jer moramo utuživati dug veći od 500 kuna + tekuću ratu, kazao je Rogoz. Kako je dodao, neće svi ovi postupci završiti ovrhama, dok im je cilj ovršne postupke svesti na minimum te, kaže, naći modele da se pomogne građanima pri plaćanju duga.

Ništa bez javne nabave

U Inkasatoru su se pohvalili svojom transparentnošću, s obzirom da visoko kotiraju po indeksu DOP-a za društveno odgovorno poslovanje, dok u narednoj godini namjeravaju raditi još otvorenije i biti, dodaje Rogoz, pravi servis građanima. Najavio je da će Inkasator raditi po Zakonu o javnoj nabavi, te poslove ugovarati putem javne nabave iako to nisu po Zakonu dužni. Prvi natječaj je već objavljen i odnosi se na informatičku podršku za period od dvije godine, te je vrijedan 800 tisuća kuna.

Rogoz je najavio nastavak energetske obnove zgrada kojima Inkasator upravlja. Na natječaj za energetsku obnovu u 2015. i 2016. već se javilo 15-ak zgrada. U Inkasatoru očekuju i pozitivan financijski rezultat na kraju godine, dok se Rogoz osvrnuo i na nedavni godišnji sastanak predstavnika stanara.

Štednja i na skupu predstavnika

Novi koncept panel rasprave pokazao se dobrim, stiglo je oko 250 predstavnika dok su smanjeni i troškovi organizacije skupa gotovo za duplo. U 2014. skup je stajao 62 tisuće kuna, a ove 35 tisuća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest