Neven Galović preuzeo AK Karlovac, Renata Novosel najbolja veteranka Udruge

Nakon što je više od desetljeća proveo na čelu Atletskog kluba Karlovac Stevu Kostadina zamijenio je novi predsjednik, Neven Galović izabran na nedavno održanoj Izbornoj skupštini kluba, dok je za dopredsjednika AK Karlovac izabran dugogodišnji atletski sudac Damir Kuzmanić. U novi Upravni odbor, pored predsjednika i dopredsjednika, izabrani su još: Bare Pešić, Ivana Mureta, Dragana Uzelac, Marina Maršić, Stevo Kostadin , Ivan Ivičak i Mladen Povrženić. Članovi NO jesu Ivica Vučetić, Branko Pajić i Mario Protulipac.

Prva aktivnost koju je imalo novo vodstvo kluba bilo je prvi ovogodišnji susret članova Hrvatske veteranske atletske udruge (HAVU) na kojem su proglašeni najbolji atletski veterani za 2014. godinu. Ostvareni rezultati preračunavaju se na seniorski rezultat i boduju prema službenim IAAF tablicama.

Za najbolje veteranke u konkurenciji atletičarki izabrane su: 1. Renata Novosel (46) dalj: 5.35 metara, 2. Ana Mrčić (46) troskok: 10.67 metara, 3. Ivona Jerković (37) dalj: 5.47 metara. Za najbolje veterane u konkurenciji atletičara izabrani su: 1. Slaven Žimbrek (49)-60 metara prepone: 8.91 sekundi, 2. Stipo Knez (65) kugla: 13.27 metara, 3. Dražen Goić (70) kladivo: 48.78 metara.

– Ovo priznanje za našu članicu Renatu Novosel je još jedna potvrda vrijednosti rezultata u skoku u dalj koji je ona postigla na Europskom veteranskom prvenstvu u Izmiru. Naime, Renata je osvojila zlatno odličje u disciplini skok u dalj s preskočenih 5.35 metara, u kategoriji Ž45. Napomenimo da je i članica klupske štafete 4×100 metara (Starešinčić, Petrunić, Smiljanec i Novosel) koja je na nedavno izboru sportaša godine u organizaciji Karlovačke športske zajednice nominirana za najbolju seniorsku žensku ekipu. Vjerujemo da je ovaj iznimni događaj na kojemu su sudjelovali i predstavnici udruge atletskih veterana iz Slovenije (ZAVS) naš skroman doprinos promociji grada Karlovca, kao jednog od središta hrvatske veteranske atletike – kaže Neven Galović.

Događaj je organiziran na poticaj Željka Vrbanca, predsjednika Udruge, uz organizacijsku pomoć karlovačke atletičarke Renate Novosel.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest