Konobari u 2014. najtraženiji na karlovačkoj “burzi”, no ponuda i za njih puno veća od potražnje

(foto: www.ugostitelj.hr)

Konobar je i ove godine bilo najtraženije zanimanje – na top listi onih koji su najlakše dolazili do posla uvjerljivo vodi: u 11 mjeseci zaposlena su 222 konobara.

Drugo najtraženije zanimanje, po podacima Zavoda za zapošljavanje, jest diplomirani ekonomist, njih je traženo 97. Radnik u održavanju na trećem je mjestu, traženo ih je 87, slijede medicinske sestre, zaposlene su 82, te vozač teretnog vozila, jedan manje – 81.

No, najtraženija zanimanja ne znače da ih i dalje nema među nezaposlenima i to, nerijetko, višestruko više. Primjerice, 201 konobar čeka posao, 142 diplomirana ekonomista također, čak 586 radnika u održavanju, 47 medicinskih sestara i 147 vozača teretnog vozila.

Među zanimanjima kojih je traženo manje od deset su diplomirani inženjeri elektrotehnike, medicinsko-laboratorijski tehničari, informatičari, veterinarski tehničari, pekari, limari, vozači viličara, skladištari, pomoćni cvjećari i trgovci.

Najviše nezaposlenih je čistačica, 959, zatim 867 prodavača, 574 radnika na proizvodnoj liniji, 182 radnika na razvrstavanju otpada, 166 poljoprivrednih radnika itd.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest