Vruća svirka u ledenom ponedjeljku – Marko i Darko bluesom iz srca zagrijali Malu scenu Hrvatskog doma

Zbilja odlična svirka ugrijala nas je ovog ledenog ponedjeljka na Maloj sceni Hrvatskog doma. Nepretenciozno i jednostavno nazvani “Marko i Darko”, Zagrepčani Marko (gitara, vokal, povremeno usna harmonika) i Darko (bubnjevi), odradili su “opaki” sat bluesa ravno iz srca, i to energičnog bluesa s posve dostatnim “dodirom” s izvornim bluesom i još dostatnijim modernim pogledom na ovu vrstu muzike, iako će sami reći da ne sviraju blues, jer “kad bijelac svira blues to je onda rock’n’roll”. Na prvu loptu netko bi možda čuvši za ovaj duet pomislio “nešto tu mora faliti”, ali oni koji su ih večeras čuli znaju da ne nedostaje baš ništa – izvrsno i “puno” muziciranje, kao da je na stejdžu bio kompletan bend. Ne propustite nađete li se u prilici poslušati ih.

Ugodno je iznenadila i posjeta, u snijegom i ledom okovanom Karlovcu, povelik se broj ljudi odlučio ponedjeljak provesti na KAbini, a osim dobre muzike mogli su saznati nešto više i o projektu udruge Izvan fokusa – Foto dani mladih, koji se ove godine održavaju po peti puta, a domaćin im je Karlovac u svibnju. Manifestaciju je predstavio Tin Vučković, jedan od mladih organizatora, te najavio 50 mladih fotografa iz cijele Hrvatske, ali i regije, koji će se natjecati u tri kategorije – prirodna baština, kulturna baština i turistička fotografija. Najbolje mlade fotografe nagradit će Canon, ali i Turistička zajednica grada Karlovca koja će otkupiti najbolje fotografije za promociju grada.

U hladnoj veljači posjetitelji su dobili na poklon i “ljetnu” kratku priču Mladena Vukušića iz Solina “Bila je nedjelja”.

Sljedećeg ponedjeljka na KAbini je glazbeno-likovni program. Glazbeni gost je grunge bend Trade iz Rijeke, a publici će se izložbom svojih radova, ali i stvaranjem novog na licu mjesta predstaviti mladi likovni umjetnik Zoran Hajko iz Ozlja. “Priča za ponijeti” je “Tiha invazija”, Vlatke Basioli iz Stupničkog Obreža.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest