Povratak u normalu – crne se i ceste nižeg ranga, a nogostupe dobivaju i Karlovčani izvan centra grada

– Manje-više, jer unatoč tolikoj količini snijega u tako kratkom vremenu ceste su prohodne cijelo vrijeme, a čim je prestao, u subotu i nedjelju, glavne, državne ceste su bile u potpunosti crne. Danas je i niži rang cesta potpuno crn, s tim da još radimo na cestama zadnjeg prioriteta. To su uglavnom nerazvrstane ceste na području grada, pogotovo Sjeničak, Utinja, na kojima smo imali dosta problema s polomljenim drvećem i bilo ih je izuzetno teško očistiti. Treba još popraviti neke stvari, ali generalno gledajući, sve je prošlo je s cijelo vrijeme prohodnim glavnim. Problema još ima u gradu, gdje je nemoguće očistiti snijeg između parkiranih automobila, ali rješavaju se i idemo ka potpuno normalnom stanju, kazao je direktor Darko Marković.

I dok su vozači dobili ili će ubrzo dobiti potpuno čiste ceste, s nogostupima za posljednjeg snijega nije bilo tako. Građani su negodovali, žalili se na “nogostupe kojih nema” i u širem centru grada, pored Brze ceste, primjerice, u Grabriku, na Rakovcu, malo dalje na Švarči i Mostanju. Ne samo jedni drugima i medijima, nego i Zelenilu, odgovornom za čišćenje šetnica, nogostupa, mostova.

– Čistimo ulice prema planu i programu koji je odredio Zimski stožer. Bilo je poziva građana, pojedinačnih zahtjeva, uglavnom onda interveniramo. No, snijega je bilo puno i još se uklanja u nekim dijelovima grada, očišćeni su danas nogostupi u Mostanju, sada se čisti od Udbine prema Rakovcu, kaže nam Željko Tomaš, dodavši da je na web stranici i popis površina koje čiste i kontakti njihove zimske službe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest