Novi val pozvao gradonačelnika Jelića da “u milosti s kojima se susrećemo u molitvi”, krene u otpis dugova građanima

Karlovačka podružnica Novog vala – stranke razvoja nastavlja s aktivnostima, tako da su medijima poslali novo priopćenje. I ovog puta obraćaju se gradonačelniku Damiru Jeliću, i to s inicijativom “oprosta dugova”.

Međutim, ne po programu Vlade RH koji pak nazivaju “predizbornim planom SDP-a”.

– Novi val – Stranka razvoja poziva oca grada Karlovca Damira Jelića, koji je s pravom odbio slijediti predizborni plan SDP o opraštanju dugova najpotrebitijima jer se pokazao previše selektivnim i nedovoljno izdašnim, da krene u akciju otpuštanja duga siromašnijim građanima Karlovca. Kao cijenjeni autor knjige “Oče naš” vjerujemo da je svjestan te milosti otpuštanja dugova drugima s čime se svakodnevno susrećemo u molitvi, pozivaju gradonačelnika Novovalovci.

Dodaju da je vrijeme da se i Karlovac, u što većem opsegu i u što većoj mjeri, u okviru javnih gradskih poduzeća i šire, uključi u akciju jednokratnog poništavanja dužničkog bremena naših napaćenih sugrađana.

– Naš grad bi trebao prednjačiti velikodušnošću u ime nekadašnje tradicije slobodnog kraljevskog grada. Vrijeme je za oslobađanje od dugova koje su stvorili neznanje vođenja zemlje i propast gospodarstva što je uzrokovalo nezaposlenost i besparicu, kažu u ovoj stranci.

Jedino nisu precizirali na koji način bi, i po kojim kriterijima, tu plemenitu ideju – trebalo provesti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest