Vjernici župe Presvetog Srca Isusova u Nacionalnom svetištu sudjelovali u velikoj pobožnosti od 19 srijeda

Na blagdan Gospe Lurdske i dan bolesnih, 11. veljače 2015., vjernici župe Presvetog Srca Isusova iz Novog centra, uputili su se u Nacionalno svetište svetog Josipa kako bi sudjelovali u velikoj pobožnosti od 19 srijeda posvećenih zaštitniku naše Domovine. Nadolazeće hodočasnike blagoslivljao je mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, koji je i predmolio krunicu i litanije svetom Josipu. Misno slavlje predvodio je vlč. Dražen Karačić, župnik Presvetog Srca Isusova u zajedništvu s preč. Vladom Mandurom, dekanom karlovačkog vojnog dekanata, te domaćinima mons. Antunom Senteom ml. i vlč. Anđelkom Katanecom, a Župni zbor Presvetog Srca Isusova obogatio je pjesmom ovo euharistijsko slavlje. Tijekom mise ispovijedao je protojerej stavrofor Željko Pajić.

Vlč. Anđelko Katanec propovijedao je o zlu koje opterećuje ovaj svijet:

Svijet je po Božjem naumu od početka stvoren kao dobar, ali je čovjek dopustio da se u njegovom srcu rodi zlo. I do danas je taj svijet u velikoj borbi sa zlom i često se Božja stvorenja i ljudska dostignuća koriste kako bi se činilo zlo. Kakav će biti svijet, kakvi ćemo biti mi i kakva će biti naša sudbina ovisi o nama – naglasio je vlč. Katanec.

Na kraju svete mise vjernici su častili svetog Josipa pjesmom i hodom oko zavjetnog kipa.

Nedjeljnu misu u crkvi Presvetoga srca Isusova u Novom centru, s početkom od 11,00 sati, izravno će prenositi Hrvatska televizija, a misno slavlje predvodit će župnik Župe vlč. Dražen Karačić.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest