Slavku Cvitkoviću nagrada HZSN-a za životno djelo – Tuđen poručio, nismo davali otkaze, nego gledali kako ćemo rasti

Karlovčanin Slavko Cvitković, doajen hrvatskog sportskog novinarstva dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. Cvitković je u elitnom društvu još 12 dobitnika priznanja.

Svoj je prvi novinarski članak objavio u Karlovačkom tjedniku kad je imao samo 17 godina. U počecima je surađivao i s Radio Karlovcem i V ečernjim listom, dok je u redakciji sportskog programa HTV-a proveo 47 godina. Specijalizirao se za košarku, te je komentirao s 20 Final foura, 14 europskih i šest svjetskih prvenstava.

Posebno priznanje za društveni angažman dobila je Sekcija HZSN-a  Split, dok je priznanje za suradnju s medijima stiglo tenisaču Marinu Čiliću. Iako Čilić nije došao u Novinarski dom, putem videozida obratio se novinarima te rekao da mu je ovo jedno od najbitnijih priznanja. Priznanje za najbolju press službu stiglo je zasluženo Čilićevom suradniku, Igoru Rajkoviću iz Hrvatskog teniskog saveza, dok su priznanja za publicistiku, s posebnom pažnjom auditorija, uručena kolegama Jurici Gizdiću i Denisu Lugariću, djelatnicima HINA-e.

Priznanje za fotografiju zaslužio je Damir Senčar (HINA), a priznanje za lokalno novinarstvo – Željko Kapelari HRT Radio Zadar. Kako je rekao Kapelari zahvalivši se kolegama na ovoj počasti, uvijek je radio za Zadar kao sportsku sredinu, te se nada da će takva i ostati. Priznanje za intervju dobio je Predrag Jurišić iz Večernjeg lista, dok je priznanje za televizijsko novinarstvo zaslužila Mila Horvat s HRT-a. Mili je priznanje uručio “trener nad trenerima” Miroslav Ćiro Blažević.

Novinar godine je Tomislav Židak iz Jutarnjeg lista, dok je nagradu za životno djelo, kao i Karlovčanin Slavko Cvitković zaslužio Branko Tuđen, sada već umirovljenik, iz Večernjeg lista.

Laureati su se s par riječi zahvalili kolegama na izboru. No kako se od njega i očekivalo, Tuđen nije propustio izreći, valjda mlađim kolegama uredinicima, poneki savjet. Čovjek koji je kao urednik Večernjaka i politički komentator (bio je na toj funkciji 8 i pol godina, duže nego itko), i postizao tiražu od danas nezamislivih 300 tisuća primjeraka kaže – mi smo gledali samo kako ćemo rasti.

– Pritom nismo ukidali dopisništva i davali otkaze, već smo nalazili suradnike i stvarali mrežu. To je bio naš recept za uspjeh, kao i rast prodaje, rekao je Tuđen.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest