Publiku u prepunom Zorin domu oduševila svečana premijera nove predstave Peđe Gvozdića “Tri brata”

Novo sjajno djelo iz male, ali izuzetno plodne “kuhinje” dvočlanog profesionalnog ansambla Gradskog kazališta Zorin dom. U “krcatom” Zorin domu sinoć je premijerno izvedena nova predstava Peđe Gvozdića “Tri brata”, u kojoj uz njega i Giulia Settima, profesionalne glumce karlovačkog kazališta, glumi i Ivan Ćaćić, stalni “pridruženi” član mlade karlovačke ekipe koja svojim predstavama posljednje dvije godine oduševljava i velike i male ljubitelje kazalište diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

“Tri brata” govore o utjecaju modernih medija na mlade generacije, koje uz njih odrastaju od rođenja. Sve češće to uzrokuje i ovisnost, o čemu predstava govori kroz ekstremnu, ali nažalost u današnje vrijeme i ne tako nemoguću priču o tri brata koji nikada ne izlaze iz kuće, kompletnu komunikaciju s vanjskim svijetom ostvarujući upravo preko modernih medija.

Predstava je nastala kao završni ispit Peđe Gvozdića pod mentorstvom prof.Karela Makonja i doc. dr. art. Maje Lučić na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Puno smijeha, ali i puno ozbiljnih poruka, kao i efektnih poigravanja “ikonama” televizijske kulture, oduševili su publiku koja je glumce četiri puta dozivala na još jedan naklon. Predstava je sadržajna, a autor pritom nije patio od “skribomanije” – oko sat vremena nabijenih sadržajem idealna je mjera za poruku predstave koja će odlično zabaviti odrasle, a mlađe, uz garantiranu zabavu, nadamo se, nečemu i poučiti i ukazati im na njihove ovisnosti o modernim medijima, zbog koje je ova crna komedija sve češće i realnost.

Recimo i da je glazbu napisao Damir Šimunović, kostimografija je djelo Morane Petrović, scenografiju je izradio Milan Pavić, oblikovanje svjetla potpisuje Robert Pavlić, oblikovanje tona Bojan Blažević, a inspicijent je Miroslav Jakšić.

KAportal.hr

Fotografije Danko Fajt

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest