Karlovčanin Marijan Bakić i naredne četiri godine glavni tajnik HZSN-a, Jura Ozmec ostaje predsjednik

Na izbornom Saboru, 24. po redu otkako je Hrvatskog zbora sportskih novinara Hrvatske, izabrano je staro – novo vodstvo. U sljedećem će razdoblju tako hrvatske sportske novinare i dalje predstavljati predsjednik Jura Ozmec, a kao glavni tajnik HZSN-a, Karlovčanin Marijan Bakić, glavni urednik sportskog dijela KAportala – KAŠonline-a.

Protukandidatkinja Juri Ozmecu bila je Iva Perdec Augustić koja je dobila devet glasova. Ozmec je dobio povjerenje 32 glasača, dok je jedan bio suzdržan.

Glasovanju je, međutim, prethodila zanimljiva rasprava. Član Skupštine Antun Filić ustvrdio je da po Statutu HND-a nije da se po treći put na mjesto predsjednika Zbora izabire ista osoba, dok je isto demantirao kandidat Ozmec rekavši da ova stavka nije u Statutu HND-a, a tako ni HZSN-a. Posebno zbog toga, kako je rekao, jer je HZSN-a nezavisan, a i djeluje tek kao pridruženi član HND-a od 2010. godine i kao takav nastupa samostalno sa svojim posebnim Statutom.

Uglavnom, Ozmec je nakon glasovanja za predsjednika izabran s 32 glasa, dok je njegova protukandidatkinja dobila devet glasova. Marijan Bakić je za glavnog tajnika izabran jednoglasno kao i administrativna tajnica Vesna Brumec.

Ozmec je u svom obraćanju Skupštini napomenuo da je svjestan stvari na kojem mora djelovati. Između ostalih, to je proširenje članstva.

Mladi sportski novinari, nažalost, nisu skloni pridruživanju u ceh, dok je sve više i onih koji s gašenjem redakcija i dopisništava ostaju bez posla. Zadatak HZSN-a je da, naravno, reagira i na te okolnosti, jer sve nas je manje…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest