Na trinaestoj KAbini smijeh i pljesak za Filipa Bojića, “bis” za Mosin Nagant i priča iz Kragujevca

Mladi pisac kratkih priča Filip Bojić i bend Mosin Nagant dobro su zabavili posjetitelje trinaeste KAbine u petoj sezoni ove manifestacije. Student Filip Bojić nije tipičan pisac – čita vrlo malo, gotovo ništa, ne juri za natječajima, ne javlja se nikome, ali se odaziva kada ga pozovu pa se tako i našao na KAbini. Za vrijeme razgovora s moderatorom publika je imala priliku puno puta se i nasmijati, a priči iz postapokaliptičnog svijeta iskreno zapljeskati. Još jednu Bojićevu priču publika će moći pročitati narednog ponedjeljka kao “Priču za ponijeti” – ovog ponedjeljka svi su posjetitelji na dar dobili kratku priču Nenada Glišića iz Kragujevca “Nezadovoljavajući kraj”.

Mosin Nagant autorski je pop-rock bend iz Karlovca, koji se predstavio zanimljivom kombinacijom vokalnih i instrumentalnih stvari. Po zidovima se nekada pisalo “punk is (not) dead”, u Hrvatskoj bi se slična rasprava ovih godina mogla povesti o pop-rocku, što je i glavna “mana” ovog benda, jer čini se da danas u Hrvatskoj svi slušaju ili narodnjake ili žesticu ili funky-jazz glazbu, dok se pop-rock bendovi mogu nabrojati na prste obje ruke, a u Karlovcu gotovo da ih i nema pa je i posjeta bila nešto slabija nego inače na KAbini. No, to nije smetalo ni bend ni publiku pa je sve okončano i “bisom”. Spomenimo da bend čine Srđan Martinović (gitara/vokal), Slaven Mačešić (bubnjevi) i Krešimir Mateša (bas).

Kad smo kod “žestice”, narednog ponedjeljka KAbina, inače usmjerena ka laganijim glazbenim pravcima, imat će izlet upravo u tom smjeru – glazbeni gost je neobični koprivnički bend/duet Banana smrti koji čine bubanj i distorzirani bas. Gost KAbine bit će i grafički dizajner i likovni umjetnik Leonard Lesić iz Duge Rese.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest